Järjestöt tyytyväisiä E.ONin vetäytymiseen Pyhäjoen ydinvoimahankkeesta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Järjestöt tyytyväisiä E.ONin vetäytymiseen Pyhäjoen ydinvoimahankkeesta

Suomen on hyväksyttävä, että ydinvoiman aika on ohi, sanoo Greenpeace.

Energiayhtiö E.ONin päätös vetäytyä Pyhäjoen ydinvoimalahankkeesta tarkoittaa, että Suomen on lisättävä uusiutuvaa energiaa, sanovat ympäristöjärjestöt Greenpeace ja Suomen luonnonsuojeluliitto.

"E.ONin päätös on looginen jatko ydinvoimahankkeiden kaatumiselle Yhdysvalloissa ja Länsi-Euroopassa. Ydinvoima on vaarallista ja kallista menneiden vuosikymmenien teknologiaa, jolla ei ole tulevaisuutta", sanoo Greenpeacen energiavastaava Jehki Härkönen järjestön tiedotteessa.

Järjestön mukaan Suomen on hyväksyttävä, että ydinvoiman aika on ohi. Sen mukaan nyt on panostettava uusiutuvaan energiaan.

E.ON ilmoitti eilen aikovansa luopua toiminnasta Suomessa ja samalla osuudestaan Pyhäjoen ydinvoimalahankkeessa. Hanketta toteuttava Fennovoima on näin menettänyt suurimman sijoittajansa, jonka osuus oli 34 prosenttia. Aiemmin muun muassa Atria ja S-ryhmä ovat päättäneet luopua hankkeesta. Koko ydinvoimalahankkeen onkin arveltu nyt kaatuvan.

Myös Suomen luonnonsuojeluliitto kiittelee E.ONin päätöstä. Järjestön mukaan Suomen sähköntuotannossa on nyt pohdinnan paikka.

"Parhaillaan työ- ja elinkeinoministeriössä valmisteilla oleva Suomen energia- ja ilmastostrategia täytyy laatia uudelta pohjalta. Uusiutuvat energiamuodot ja energiatehokkuus on nostettava entistä merkittävämpään asemaan, sillä suunnitelmia on tähän asti tehty lisääntyvään ydinsähköntuotantoon perustuen", sanoo järjestön suojelupäällikkö Jouni Nissinen

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia