Järjestöt: Poliisihallitus liian hidas keräyslupien myöntämisessä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Järjestöt: Poliisihallitus liian hidas keräyslupien myöntämisessä

Järjestöjen rahankeräyskampanjat ovat jopa estyneet kokonaan epäselvyyksien ja viivytyksien vuoksi, kritisoi VaLa ry.

Järjestöjen rahankeräyskampanjat ovat viivästyneet tai jopa estyneet kokonaan, koska rahankeräysanomusten tulkinnassa on ollut epäselvyyksiä ja lupien saanti on hidasta, kritisoi Vastuullinen Lahjoittaminen (VaLa) ry.

Rahankeräyslupia on vuodesta 2010 alkaen myöntänyt Poliisihallitus. Suomalaisia yleishyödyllisiä järjestöjä edustavan VaLan mukaan viimeisten kahden vuoden aikana keräyshakemuksien käsittelyssä on ollut kuitenkin paljon ruuhkaa. Resurssipulan vuoksi lupien saaminen on kestänyt jopa kuukausia.

Noin 95 prosenttia anojista on myös saanut lisäselvityspyyntöjä, joista monet ovat järjestöjen mielestä rahankeräyslain hengen vastaisia.

Tilanne on järjestöille hankala, sillä etenkin monien pienten yhdistysten toiminta katetaan kokonaan lahjoitustuloilla. Lupaviivytykset hidastavat myös keräysrahoilla toimitettavan avun perillemenoa.

"Sääntöjen pitäisi olla samoja kaikille. Esimerkiksi vaaliehdokkaiden tuki- ja puolueyhdistykset voivat pyytää lahjoituksia ilman lupaa, ja tilitys tehdään vasta jälkikäteen", muistuttaa VaLan puheenjohtaja ja Suomen World Visionin toiminnanjohtaja Tiina Saukko.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia