Järjestöt: Oppositiojohtajan murha tutkittava perusteellisesti Tunisiassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Järjestöt: Oppositiojohtajan murha tutkittava perusteellisesti Tunisiassa

Valtapuolueen kriitikon murha on herättänyt pelkoja demokratian tulevaisuudesta arabikevään kehdossa.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat tuominneet jyrkkäsanaisesti tunisialaisen oppositiojohtajan ja ihmisoikeusjuristin Chokri Belaïdin viimeviikkoisen murhan. Belaïd oli yksi tunnetuimmista arabikevään valtaan nostaman konservatiivihallituksen kriitikoista, joka paheksui myös poliittista väkivaltaa ja vaati demokraattisia arvoja Tunisiaan.

Autoonsa surmatusta Belaïdista epäilläänkin tulleen ensimmäinen poliittisista syistä salamurhattu henkilö sitten Tunisian arabikevään alkamisen kaksi vuotta sitten, arvioi Human Rights Watch.

Amnesty Internationalin mukaan Belaïdin kuolema tapahtui aikana, jossa poliittisten puolueiden välillä on tapahtunut entistä jyrkempää vastakkainasettelua.

Samalla viime kuukausina jatkuneet väkivaltaiset iskut oppositioaktivistien ja -puolueiden tilaisuuksiin osoittavat, että viranomaiset eivät ole reagoineet riittävästi väkivallan uhan kasvuun, Amnesty sanoo.

"Kaksi vuotta entisen presidentti Ben Alin syrjäyttämisen jälkeen ihmisten luottamus ihmisoikeuksia suojeleviin instituutioihin on vain heikentynyt ja tunisialaiset eivät tule tyytymään hutiloituun murhatutkimukseen", sanoo Amnestyn Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan johtaja Hassiba Hadj Sahraoui.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia