Järjestöt: Lapsia värvätään sotilaiksi Kongossa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Järjestöt: Lapsia värvätään sotilaiksi Kongossa

Kapinallisten valtaamassa Gomassa erityisesti vanhemmistaan eroon joutuneita lapsia värvätään sotilaiksi.

Aseelliset ryhmät ovat aloittaneet pakottamaan lapsia sotilaiksi sekasortoon taas ajautuneessa Kongossa. M23-kapinallisten valtaamassa Gomassa erityisesti vanhemmistaan eroon joutuneet lapset ovat vaarassa joutua lapsisotilaiksi, sanoo World Vision.

"Paikalliset kumppanimme ovat kertoneet aseellisten ryhmien värväyksistä Gomassa. He ovat nähneet aseistettuja ihmisiä jakamassa pyssyjä ja ammuksia siviileille, joiden joukossa on ollut myös 16-18-vuotiaita lapsia", sanoo Kongon World Visionin Dominic Keyzer.

Jatkuva väkivalta on vaikeuttanut avustusjärjestöjen työtä alueella. Unicefin mukaan sadekausi ja tungos pakolaisleireillä on lisännyt ripulitautien ja koleran uhkaa. Järjestö on valmistautunut toimittamaan avustuspaketteja ihmisille, kun alueen turvallisuustilanne sen sallii.

Kongon hallituksen joukkojen ja kapinallisryhmien välinen jatkuvan aseellisen konfliktin taustalla ovat muun muassa Ruandan vuoden 1994 kansanmurha ja etniset kiistat sekä taistelu luonnonvarojen hallinnasta.

Kongossa on noin 1,7 miljoonaa maan sisäistä pakolaista ja Maailman ruokaohjelma WFP:n mukaan noin 70 prosentilla kongolaisista ei ole riittävästi kunnollista ravintoa. Julmat raiskaukset ovat maassa yleisiä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia