Järjestö arvostelee kehitysyhteistyön leikkauksia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Järjestö arvostelee kehitysyhteistyön leikkauksia

Hallituksen ratkaisut valtion rahoitusongelmiin sivuuttavat maailman köyhät, Kepa toteaa.

Tiedotteessaan kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa on arvotellut hallituksen kehysriihen päätöstä leikata 30 miljoonaa euroa vuonna 2015 jo kertaalleen jäädytetyistä kehitysyhteistyömäärärahoista.

Pääministeri Jyrki Katainen pahoitteli tiedotustilaisuudessa kehyspakettiin liittyviä menojen leikkauksia, jonka tarkoituksena on kääntää valtion velkasuhde laskuun.

Kepa katsoo päätöksen olevan vastoin kansainvälisten sitoumusten edellyttämiä tavoitteita, ja osoittaa hallituksen sulkeneen silmänsä maailman yhteisiltä ongelmilta, jota yhteisyön kautta voidaan pyrkiä lievittämään.

"Hallituksen mukaan kehysriihen lopputulos on sosiaalisesti oikeudenmukainen. Tämä näyttää kuitenkin koskevan vain oman maamme kansalaisia", Kepan kampanja- ja viestintäjohtaja Mika Railo huomauttaa.

"Tällä kertaa osa laskusta lankeaa kaikkein köyhimpien maksettavaksi. Tällä ei ratkaista oikeaa globaalia kestävyysvajetta: ilmastokriisiä ja globaalia eriarvoisuutta", Railo sanoo.

Railon mukaan on valitettavaa että päätöksen myötä Suomi sulkee itsensä pois muiden Pohjoismaiden joukosta, jotka ovat tiukoista ajoista huolimatta halunneet välttää vastaavia leikkauksia.  

Talouskasvun ja hallituksen linjauksen valossa Kepa arvioi leikkausten enteilevän kehitysyhteistyövarojen BKTL-osuuden putoamista alle 0,5 prosenttiin lähivuosina, alle 0,7 prosentin tavoitteen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia