Israel vaatii autiomaan beduiineja maksamaan häätönsä kodeistaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Israel vaatii autiomaan beduiineja maksamaan häätönsä kodeistaan

Jatkuvalla beduiinikylien tyhjentämisellä pyritään tyhjentämään alueet valtiolle, Amnesty sanoo.

Israelin Negevin autiomaan beduiinikylän asukkailla on edessään oikeusjuttu kustannuksista, joita Israelin valtiolle on koitunut kylien tyhjentämisestä, uutisoi ihmisoikeusjärjestö Amnesty Interantional.

Israelin valtio haluaisi käyttää al-‘Araqib-beduiinikylän alueita metsän viljelykseen, mistä syystä se pyrkii hajottamaan asutukset. Viranomaisten mukaan beduiinit asuttavat maata laittomasti. Al-'Araqib-kylän asukkaat puolestaan ovat sitä mieltä, että kylä sijaitsee heidän esi-isilleen kuuluneilla maa-alueilla, mikä oikeuttaa beduiinikylien olemassaolon.

Israelin valtio on häätänyt kylän asukkaat viimeisen vuoden aikana jopa 28 kertaa. Valtio on jättänyt tuomioistuimeen kylän asukkaille osoitetun yli 500 000 dollarin korvausvaatimuksen kustannuksista, joita beduiinikylän tyhjentäminen on heille aiheuttanut.

Amnestyn mielestä on kohtuutonta, että kyläläisiltä vaaditaan korvausta heidän kotiensa, omaisuutensa ja toimeentulonsa toistuvasta tuhoamisesta. Amnesty vaatiikin, että Israel lopettaa Negevin autiomaan beduiinikyliin toistuvasti kohdistuvan häätämisen ja purkamisen politiikan ja ryhtyy toimenpiteisiin al-‘Araqibin kaltaisten kylien tunnustamiseksi.

"Israelin on löydettävä pitkän aikavälin ratkaisuja al-'Araqibin ja kymmenien muiden kylien epämääräiseen tilanteeseen", sanoo Philip Luther Amnesty Internationalista.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia