IPCC: Uudet energiamuodot pian vanhoja edullisempia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

IPCC: Uudet energiamuodot pian vanhoja edullisempia

Kun energiantuotannon koko elinkaaren kustannukset otetaan huomioon, uusiutuva energia on vanhoja energiamuotoja halvempaa.

Hallitustenvälisen ilmastopaneelin (IPCC) toukokuussa julkaistu raportti Special Report on Renewable Energy Sources and Climate Change Mitigation osoittaa, että uusiutuva energia ohittaa kustannustehokkuudessaan vanhat energiamuodot, kun energiantuotannon koko elinkaaren kustannukset otetaan huomioon, WWF Suomi Säätiö uutisoi.

IPCC:n raportin mukaan uusiutuvien energiamuotojen kustannukset laskevat seuraavien vuosikymmenten aikana. Voimakkaimmin tulevaisuudessa laskevat aurinkoenergian kustannukset.

WWF arvioi, että uusiutuvan energian potentiaali voi olla jopa IPCC:n raportissa esitettyä suurempi, kun otetaan huomioon energiatehokkuuden kehitys. WWF:n oma arvio perustuu keväällä julkaistuun kansainväliseen energiaraporttiin: The Energy Report. Siinä osoitettiin, että seuraavan 40 vuoden kuluessa on mahdollista siirtyä sataprosenttisesti uusiutuvan energian käyttöön.

WWF kannattaa fossiilisten polttoaineiden tukien poistamista ja taloudellisen tuen kohdentamista uusiutuvaan energiaan. ”Suomessa tämä koskee erityisesti turpeen syöttötariffin poistoa ja verotuksen kytkemistä hiilidioksidipäästöihin sekä uusiutuvan energian tukipolitiikan kehittämistä”, WWF Suomen ilmastoasiantuntija Hanna-Liisa Kangas esittää.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia