Ihmiskaupan suitsinta kangertaa Nepalissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ihmiskaupan suitsinta kangertaa Nepalissa

Tyttöjä ja naisia myydään yhä Nepalista Intiaan bordelleihin, eikä tilanne kampanjoinnista huolimatta tunnu helpottuvan.

Nepalista Intian bordelleihin myytyjen naisten oikeuksien puolesta kampanjoidaan Yhdysvaltoja myöten, mutta Nepalissa ihmiskaupan suitsiminen kangertaa.

Nepalin kansalaisjärjestöt keräsivät 10 000 nimeä vetoomukseen, jossa toivotaan hallitukselta kovempia otteita ihmiskauppaa vastaan.

"Halusimme ojentaa vetoomuksen sosiaaliministerille, mutta valitettavasti maassamme ei ole sellaista", hanketta vetävä Benumaya Gurung huokaa.

Nepalissa on ollut vuodesta 2002 yhdeksän lyhytikäistä hallitusta. Kymmenes tuli valtaan elokuussa, mutta vielä syyskuun puolivälissä siihen ei ollut nimitetty sosiaaliministeriä.

Intiaan myytyjen seksikaupan uhrien määristä ei ole tuoreita tietoja. Kansainvälinen työjärjestö ILO arvioi vuonna 2001, että vuosittain myytiin 12 000 tyttöä ja naista.

"Joissakin kylissä ei näy naisia lainkaan. Kyläläiset sanovat, että he lähtivät Intiaan etsimään työtä ja palaavat myöhemmin", sosiaaliministeriön tiedottaja Hari Paudel kertoo.

Järjestöjen mukaan ihmiskauppatapauksia ei juurikaan raportoida poliisille, koska se ei johda tutkimuksiin.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia