Hondurasissa murhattu 17 toimittajaa kahdessa vuodessa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Hondurasissa murhattu 17 toimittajaa kahdessa vuodessa

Toimittajat ilman rajoja on huolestunut Hondurasin toimittajia uhkaavasta pelon ilmapiiristä.

Hondurasilainen toimittaja Luz Marina Paz Villalobos murhattiin viime viikolla. Pazin murha oli kaikkiaan 17. toimittajan surmaaminen Hondurasissa vuoden 2010 jälkeen Toimittajat ilman rajoja (RSF) kirjoittaa.

Murhan motiivit eivät ole tiedossa, mutta Paz tunnettiin Hondurasin nykyistä hallitusta vastustavista näkemyksistään. Aikaisemmin hän oli työskennellyt lähes kymmenen vuotta Radio Globossa, joka tukee vuonna 2009 vallasta syöstyä entistä presidenttiä Manuel Zelayaa.

RSF on huolestunut tiedotusvälineitä vastaan tehtyjen iskujen ennennäkemättömästä kasvusta Hondurasissa sekä murhien selvittämättä jäämisestä. Vain päivää ennen Pazin murhaa asemiehet iskivät poliisikorruptiosta kirjoittaneen La Tribuna -lehden toimitukseen. Selvittämättömiin tapauksiin lukeutuu syyskuussa surmattu toimittaja Medardo Flores, joka oli syrjäytetyn presidentti Zelayan puolueen hallituksen jäsen.

"Millainen tulevaisuus on toimittajilla, joilla on rohkeutta ja jotka ovat huolissaan kansalaisten oikeudesta saada tietoa", järjestö kysyy.

Oikeudellinen piittaamattomuus on toimittajajärjestön mukaan seurausta vallankaappauksen jälkeisestä polarisoituneesta tiedotusilmapiiristä. Se antaa poliisille ja armeijalle vapaat kädet toimia sellaisia tiedotusvälineitä vastaan, jotka kiinnittävät huomiota viranomaisten väärinkäytöksiin.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia