Hautalalta tunnustus järjestöjen ihmisoikeustyölle | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Hautalalta tunnustus järjestöjen ihmisoikeustyölle

Ministeri Heidi Hautalan mukaan kansalaisjärjestöillä on keskeinen merkitys ihmisoikeuksien ja oikeusvaltioperiaatteen vahvistamisessa.

Kehitysyhteistyöministeri Heidi Hautala painotti kansalaisjärjestöjen merkitystä ihmisoikeuksien ja oikeusvaltioperiaatteen vahvistamisessa Suomen kehityspolitiikassa, Anna-Sofia Joro raportoi kepa.fi:ssä.

Hautala puhui kansalaisjärjestöseminaarissa, jossa pohdittiin oikeusvaltiota ja ihmisoikeuksia kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyössä.

Ihmisoikeuksien toteutuminen on Hautalan mukaan kestävän kehityksen keskeinen elementti.

"Äärimmäinen köyhyys sinällään on suuri yksittäinen ihmisoikeusloukkaus."

Ministeri myönsi ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion vähäisen näkyvyyden viime aikoina ulkoasiainministeriön ohjelmissa. Sen sijaan järjestöjen kehitysyhteistyössä ne ovat olleet jo pitkään mukana.

"Suomalaisten järjestöjen toiminta on ulkoministeriölle erityisen tärkeää maissa, joissa valtioiden välinen yhteistyö ei ole mahdollista. Järjestöt pystyvät kontaktiensa ja asiantuntemuksensa kautta osallistamaan syrjäytyneitä ryhmiä, kuten vammaisia ja seksuaalivähemmistöjä," Hautala esitti.

Ministeriössä valmistellaan parhaillaan uutta kehityspoliittista ohjelmaa. Hautala toivoi, että seminaarin keskustelut antaisivat ohjelmaan viime hetken inspiraatioita.

"Nyt on aika kiteyttää ja luoda ohjelma, joka olisi oikeasti ohjaava", Hautala painotti.

Ihmisoikeustyön ohella ministeri kiitti kansalaisjärjestöjen kehitysviestintää.

"Se on edellytys, jotta suomalaisista tulee tietoisia ja vastuullisia maailmankansalaisia, joilla on välineitä ymmärtää yhä monimutkaisemmalta tuntuvaa maailmaa."

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia