Hämeenlinnassa rokataan reilusti | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Hämeenlinnassa rokataan reilusti

Suomen vanhin ilmainen rockfestivaali Ämyrock on nyt myös Suomen ensimmäinen Reilun kaupan tapahtuma.

Hämeenlinnassa heinäkuussa järjestettävästä Ämyrockista tulee Suomen ensimmäinen Reilun kaupan tapahtuma. Tunnustuksen rockfestivaalille on myöntänyt Reilun kaupan edistämisyhdistys. Myös Eettisen kaupan puolesta ry on vahvasti mukana tämän pilottihankkeen toteuttamisessa.

Tunnustuksen saaneen tapahtuman tulee noudattaa Reilun kaupan tapahtumaa varten suunniteltua ohjeistusta, jonka mukaan tapahtuman tulee huomioida Reilu kauppa tarjotuissa tuotteissa ja tiedotuksessa. Ämyrockissa esimerkiksi kahvilamyynti ja artisticatering toteutetaan Reilun kaupan tuotteilla.

Reilun kaupan edistämisyhdistyksessä reilusta rockfestivaalista ollaan innoissaan.

”On hienoa, että Ämyrock on päättänyt ottaa Reilun kaupan näin keskeiseksi ja näkyväksi osaksi festivaalia. Jatkossa toivomme tietenkin yhä useamman tapahtumajärjestäjän noudattavan Ämyn esimerkkiä, ja nostavan Reilua kauppaa ja eettistä kuluttamista festivaalikävijöiden tietoisuuteen”, kommentoi yhdistyksen järjestö- ja kuntayhteyksien päällikkö Reeta Partanen yhteistyötä.

Festivaalin järjestäjien mielestä Reilun kaupan eettiset arvot sopivat hyvin yhteen Ämyrockin omien, eettisyyden ja ekologisuuden huomioivien arvojen kanssa. Koko historiansa ajan ilmaistapahtumana järjestetty festivaali onkin tehnyt aiemmin yhteistyötä esimerkiksi hämeenlinnalaisen Maailmankauppa Kirahvin kanssa. Ämy ry:n varapuheenjohtaja Paavo Raappanan mielestä tunnustus on loistava tilaisuus saattaa Reilun Kaupan aatetta eteenpäin.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia