Haitin apu edennyt odotettua hitaammin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Haitin apu edennyt odotettua hitaammin

Puoli vuotta maanjäristyksen jälkeen monet haitilaiset elävät edelleen samanlaisissa olosuhteissa kuin heti järistyksen jälkeen, sanoo Kirkon Ulkomaanapu. Hätäapuvaihe on kestänyt odotettua kauemmin, ja nyt pitäisi yhtäaikaa aloittaa jälleenrakennus sekä jatkaa hätäavun antamista.

Monet ihmiset elävät Haitissa edelleen samanlaisissa olosuhteissa kuin järistyksen jälkeen, sanoo Kirkon Ulkomaanapu. Hätäapuvaihe on kestänyt odotettua kauemman, ja nyt pitäisi yhtäaikaa aloittaa jälleenrakennus sekä jatkaa hätäavun antamista.

Puolen vuoden aikana on kuitenkin myös saavutettu paljon.

"Nyt käytännössä kaikilla kotinsa menettäneillä ihmisillä on jonkinlainen suoja, etukäteen pelätyt tautiepidemiat eivät ole puhjenneet eikä ruokakriisiä ole tullut", kertoo Luterilaisen maailmanliiton Haitin maaohjelman johtaja, suomalainen Sylvia Raulo.

Lisäksi kymmeniätuhansia lapsia on rokotettu sekä klinikoita ja kouluja rakennettu, kertoo Plan Suomi. Pelastakaa Lasten apu - muun muassa väliaikaisten koulujen avaaminen, aliravitsemuksen hoito sekä vesi- ja sanitaatio-ohjelmien perustaminen - on puolestaan tavoittanut yli 680 000 ihmistä.

Ongelmana kuitenkin ovat jo ennestään heikot lähtökohdat: suurin osa väestöstä oli avun tarpeessa jo ennen katastrofia, sanoo Pelastakaa Lasten Haitin maajohtaja Gary Shaye.

"Jotta Haitin jälleenrakennus pystyttäisiin hoitamaan menestyksekkäästi, tulee kansainvälisten lahjoittajien pitäytyä tekemissään pitkäaikaisissa rahoitussitoumuksissa", hän muistuttaa.


Lue lisää avustustyön etenemisestä:


Kirkon Ulkomaanapu

Punainen Risti

Plan Suomi

Pelastakaa Lapset ry

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia