Europarlamentin maatalousäänestys järjestöille iso pettymys | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Europarlamentin maatalousäänestys järjestöille iso pettymys

Yhteisen maatalouspolitiikan uudistus oli katastrofaalinen kehitysmaiden ja kestävän maatalouden näkökulmasta, sanoo Kehys.

Kehitysyhteistyöjärjestöt ovat pettyneitä Euroopan parlamentin maatalousvaliokunnan viime viikkoiseen äänestykseen Euroopan yhteisestä maatalouspolitiikasta. Äänestyksessä valiokunta hylkäsi kaikki järjestöjen ehdottamat uudistukset, jotka koskivat politiikan vaikutuksia kehitysmaihin, kertoo Kehys ry.

Järjestön mukaan äänestys oli takaisku ympäristöystävällisemmälle ja kestävämmälle maatalouspolitiikalle. Äänestyksen mukainen maatalouspolitiikka ei ota lainkaan huomioon kehityspolitiikan tavoitteita tai ilmastonmuutosta, Kehys sanoo.

Järjestö kertoo, että valiokunta hylkäsi myös ympäristönsuojeluun liittyvät ehdotukset, joiden pitäisi valiokunnan mukaan perustua ainoastaan vapaaehtoisuuteen.

Eurooppalaiset kehtitysyhteistyöjärjestöt ovat pyrkineet vaikuttamaan siihen, että Euroopan maatalouspolitiikassa otettaisii huomioon politiikan vaikutukset myös EU:n ulkopuolla, erityisesti kehitysmaissa.

Seuraavaksi maatalouspolitiikan uudistuksista äänestetään parlamentin yleisistunnossa maaliskuun puolivälissä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia