EU:n uusista jäsenmaista valtavasti työntekijöitä Britanniaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

EU:n uusista jäsenmaista valtavasti työntekijöitä Britanniaan

Britannia vastaanotti heinäkuun 2004 ja joulukuun 2005 välisenä aikana 346 000 työntekijää EU:n uusista jäsenmaista. Britannian viranomaisten raportin mukaan yli 80 prosenttia tulokkaista oli alle 34-vuotiaita ja perheettömiä. Uusista jäsenmaista tulleella työvoimalla oli lievästi myönteinen vaikutus Britannian talouteen, Raportissa arvioitiin.

Britannia vastaanotti heinäkuun 2004 ja joulukuun 2005 välisenä aikana 346 000 työntekijää EU:n uusista jäsenmaista. Näin esitetään Britannian viranomaisten tiistaina julkaisemassa raportissa.

Puolasta tulleita rekisteröitiin 205 000, Liettuasta lähteneitä 45 000 ja Slovakiasta saapuneita 36 000. Raportin mukaan yli 80 prosenttia tulokkaista oli alle 34-vuotiaita ja perheettömiä. Pääosalle on maksettu 6,6-8,8 euron tuntipalkkoja.

Raportissa päätellään, että uusista jäsenmaista tulleella työvoimalla oli lievästi myönteinen vaikutus Britannian talouteen. Tarkastelujaksolla sosiaaliavustuksia hakeneiden määrä nousi Britanniassa, mutta raportit tekijät eivät havainneet yhteyttä sen ja ulkomaisen työvoiman maahanmuuton välillä.

EU:n vanhoista jäsenmaista ainoastaan Britannia, Irlanti ja Ruotsi ovat sallineet työvoiman vapaan liikkumisen vappuna 2004 EU:hun liittyneistä maista. Toukokuun alussa 2006 Suomen, Espanjan ja Portugalin odotetaan lopettavan rajoitukset muiden yhdeksän vanhan jäsenmaan jatkaessa työvoiman liikkumisen rajoittamista vielä senkin jälkeen.

Sopimusten mukaan kaikkien vanhojen jäsenmaiden on luovuttava rajoituksista viimeistään vuonna 2011.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia