EU-kansalaiset haluavat lisää naisia kehitysmaiden johtoon | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

EU-kansalaiset haluavat lisää naisia kehitysmaiden johtoon

Eurobarometrin mukaan naisten vaikutusvallan kasvattamisella kehitysmaissa olisi myönteinen vaikutus.

Kansainvälisenä naistenpäivänä julkaistun Eurobarometrin mukaan 78 prosenttia EU-kansalaisista uskoo, että naisten vaikutusvallan kasvattaminen johtaisi myönteiseen kehitykseen kehitysmaissa. Tutkimuksessa kartoitettiin kansalaisten näkemyksiä sukupuolten tasa-arvosta kehitysmaissa sekä tarvetta voimaannuttaa naisia.

Enemmistön mielestä naisten määrän lisääminen kehitysmaiden johtoasemissa edistäisi ihmisoikeuksien kunnioittamista, parantaisi elinoloja sekä estäisi konflikteja ja sotia. Kaikkein eniten tähän uskoivat suomalaiset, ruotsalaiset sekä irlantilaiset vastaajat.

Yli 90 prosenttia eurooppalaisista on sitä mieltä, että naisten oikeuksiin olisi kiinnitettävä erityistä huomiota kaikissa avustusohjelmissa.

"Olemme huomioineet naisten aseman kaikissa avustusohjelmissamme, koskivatpa ne sitten koulutusta ja terveydenhoitoa tai maataloutta ja energiaa. Olen ilahtunut siitä, että eurooppalaisten enemmistö seisoo tämän toimintamallin takana", sanoo kehityskomissaari Andris Piebalgs.

Vastaajien keskuudessa oli myös vahva tietoisuus naisten kohtaamasta epätasa-arvosta, sillä kahdeksan kymmenestä vastaajasta arvioi naisten joutuvan useammin väkivallan kohteeksi ja enemmistö arvioi, että naisten on vaikeampi saada koulutusta tai että heidän perusoikeudet toteutuvat heikommin.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia