Epävakaa ruuan hinta hidastaa vuosituhattavoitteita | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Epävakaa ruuan hinta hidastaa vuosituhattavoitteita

Ruuan jatkuvasti heilahteleva ja korkea hinta on yksi syy siihen, miksi kaikkia vuosituhattavoitteita ei saavuteta, sanovat Maailmanpankki ja IMF.

Kehitysmaat ovat pahasti jäljellä ruokaan ja ravitsemukseen liittyvistä vuosituhattavoitteista, käy ilmi Maailmanpankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston tuoreesta Global Monitoring Reportista.

YK:n vuosituhattavoitteiden etenemistä tarkastelevan raportin mukaan yksi syy ovat korkeat ja heiluvat ruuan hinnat, jotka heikentävät ihmisten ostovoimaa ja estävät heitä pääsemästä nälästä ja köyhyydestä.

Ruuan hintojen heilahtelu näkyy myös äitiyskuolleisuuden ja lapsikuolleisuuden vähentämiseen liittyvissä vuosituhattavoitteissa. Raportin mukaan kumpaakaan ei saavuteta millään kehittyvällä alueella määräaikaan eli vuoteen 2015 mennessä.

Sen sijaan äärimmäisen köyhyyden vähentämiseen ja puhtaaseen veteen liittyvät tavoitteet on jo saavutettu, ja myös koulutustavoitteet ovat edenneet hyvin.

Raportin mukaan kehitysmaiden kestävyyttä hintavaihteluille on vahvistettava. Se voidaan tehdä esimerkiksi kannustamalla viljelijöitä tuotannon lisäämiseen, vahvistamalla sosiaalisia turvaverkkoja sekä uudistamalla kauppapolitiikkaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia