Ehdokkaat kannattavat eettisiä julkisia hankintoja | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ehdokkaat kannattavat eettisiä julkisia hankintoja

Valtion, kuntien ja seurakuntien ostoilla voitaisiin ohjata yrityksiä tarjoamaan markkinoille entistä enemmän vastuullisesti tuotettuja tuotteita.

Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen Ulkopoliittiseen vaalikoneesen vastanneista ehdokkaista 93 prosenttia oli täysin tai jokseenkin eri mieltä väittämästä, että "Julkisilla varoilla tulee ostaa tuotteet mahdollisimman edullisesti, vaikka olisi mahdollista, että ne on tuotettu epäeettisesti"

"Ehdokkaiden viesti on selvä: heillä on halua toimia eettisempien hankintojen puolesta, mutta tietoa keinoista ei ole. Reilu ehdokas -kampanja onkin otettu ehdokkaiden keskuudessa innokkaasti vastaan", sanoo projektikoordinaattori Reeta Partanen Eettisen kaupan puolesta ry:stä.

Reilun kaupan edistämisyhdistyksen, Eettisen kaupan puolesta ry:n ja Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepan koordinoiman globbariverkoston yhteinen Reilu ehdokas -kampanja muistuttaa eduskuntavaaliehdokkaita siitä, miten he voivat valituksi tultuaan edistää eettisiä julkisia hankintoja ja selkeämpää yritysvastuulainsäädäntöä Suomeen.

Valtio, kunnat ja seurakunnat tekevät vuosittain hankintoja 27 miljardilla eurolla.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia