BMW jäi kiinni viherpesusta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

BMW jäi kiinni viherpesusta

Autovalmistaja edustaa ekologista autoilua olympialaisissa mutta vastustaa EU:n uusia päästösäädöksiä.

Autovalmistaja BMW yrittää vesittää EU:n päästösäädökset samaan aikaan, kun se esittää olympialaisissa päästövähentäjää, kertoo brittilehti Guardian.

BMW järjestää 4 000 autoa Lontooseen olympialaisten kuljetuksia varten. Se voitti kilpailussa Nissanin, joka olisi tuonut kisapaikalle sähköautoja. BMW markkinoi autojaan vähäpäästöisinä ja vähän bensaa kuluttavina.

Guardianin haltuunsa saamien dokumenttien mukaan kesäkuussa yhtiö kuitenkin kirjoitti vastustavansa EU:n lakiehdotusta, joka asettaisi tiukemmat päästörajoitukset myytäviin autoihin vuoden 2020 jälkeen. Yhtiön arvellaan haluavan vähentää säännöksen mukanaan tuomia kuluja.

BMW on levittänyt dokumenttia keskusteluissa EU-viranomaisten kanssa. Jos yhtiö onnistuu heikentämään lakiehdotusta, se tarkoittaa, että polttoainekustannukset tulevat kalliimmiksi kuskeille ja hiilidioksidipäästöt ovat suuremmat.

"On aika lopettaa tekopyhyys. BMW:n pitäisi lakata kehumasta, kuinka vihreitä ja tehokkaita sen autot ovat samaan aikaan, kun se lobbaa päästörajoitteita vastaan. Autojen ostajat haluavat päästötehokkaita kulkuneuvoja, jotka säästävät kuljettajien rahaa alhaisempien polttoainekustannuksien vuoksi", sanoo liikenne- ja ympäristöalan kampanjaryhmän Transport and Environmentin edustaja Greg Archer.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia