Bangladesh pidätti työntekijöiden oikeuksien puolustajia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Bangladesh pidätti työntekijöiden oikeuksien puolustajia

Bangladeshilaisen työntekijöiden oikeuksia ajavan järjestön kaksi johtajaa on pidätetty syytettynä levottomuuksiin yllyttämisestä. Maan tekstiilityöläisten vaatimukset palkankorotuksista ovat aiheuttaneet levottomuuksia jo
kuukausien ajan.

Bangladeshin tekstiilityöläisten vaatimukset palkankorotuksista ovat johtaneet levottomuuksiin jo kuukausien ajan.

Paikallisen työntekijöiden oikeuksia ajavan järjestön BSCW:n (Bangladesh Center for Workers Solidarityn) johtajiin kuuluvat Kalpona Akter ja Babel Akhter ovat pidätettyinä, ja heitä syytetään levottomuuksiin yllyttämisestä.

Monet ihmisoikeusjärjestöt kuten Human Rights Watch ja International Labor Rights Forum ovat yhdessä kansainvälisen Clean Clothes -verkoston kanssa tuominneet pidätykset ja syyttävät hallitusta tekstiilityöläisten pelottelusta.

Hallitus lupasi heinäkuussa nostaa tekstiilialan minimipalkkaa 3000 takaan eli noin 34 euroon kuukaudessa. Paikalliset ammattiliitot ja kansalaisjärjestöt pitävät korotusta täysin riittämättömänä.

Lisätietoja löytyy kansainvälisen Clean Clothes -verkoston nettisivuilta, jossa voi myös allekirjoittaa vetoomuksen vangittujen ay-aktiivien tueksi.

Kalpona Akter aloitti itse työnsä vaatetehtaassa 12-vuotiaana. Katso video Clean Clothes -verkoston haastattelusta Akterin kanssa täältä.

Lisätietoa myös: http://www.repu.fi/

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia