Bachelet: Tämä tulee olemaan naisten ja tyttöjen vuosisata | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Bachelet: Tämä tulee olemaan naisten ja tyttöjen vuosisata

Suomessa vieraillut UN Womenin pääjohtaja Michelle Bachelet sanoo, että naisten aseman muuttuminen vie aikansa, mutta takaisin ei ole tietä.

"Olemme vielä kaukana tavoitteista, mutta tämä tulee olemaan naisten ja tyttöjen vuosisata", sanoi lokakuussa Suomessa vieraillut Michelle Bachelet, YK:n tasa-arvojärjestön UN Womenin pääjohtaja.

Chilen entinen presidentti on valtavista haasteista huolimatta optimistinen tulevaisuuden suhteen. "Muutos ottaa aikansa, mutta takaisin ei ole tietä. UN Women tukee maailman naisia tässä muutoksessa," Bachelet sanoi.

Hän painotti, että naisten poliittinen osallistaminen ja naisten taloudellisen aseman vahvistaminen ovat UN Womenin toiminnan läpileikkaavia tavoitteita. Luomalla naisille mahdollisuuksia tulojen hankintaan avataan ovi yhteiskunnalliseen osallistumiseen.

Hän kuitenkin muistutti, ettei pelkillä naisille myönnettävillä mikrolainoilla ratkaista syvään juurtuneita rakenteellisia ja kulttuurisia ongelmia. Siksi UN Women puuttuu naisiin kohdistuvaan väkivaltaan, köyhyyteen ja lainsäädännön toimimattomuutteen poliittisen ja ruohonjuuritason vaikuttamistyön kautta.

Tammikuussa toimintansa aloittanut UN Women rakentuu muun muassa entisen naistenrahaston UNIFEMin pohjalle. Bachelet kiittää sitä, että uuden järjestön myötä myös maailmanjärjestö näyttää esimerkkiä ja on ottanut naiset kunnolla mukaan korkeimmankin tason päätöksentekoon.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia