Autojen hiilipäästöt laskevat Suomessa hitaasti | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Autojen hiilipäästöt laskevat Suomessa hitaasti

Edistyksestä huolimatta EU:n tavoite laskea autojen hiilipäästöt 130 grammaan kilometriltä on vielä kaukana.

Ensirekisteröityjen henkilöautojen keskimääräiset hiilidioksidipäästöt ovat edelleen laskeneet Suomessa edellisvuoteen verrattuna, kertoo liikenteen turvallisuusvirasto Trafi.

EU:n päästötavoitteiden saavuttaminen on kuitenkin haastavaa, sillä vähäpäästöisiin autoihin siirrytään hitaasti. EU:n tavoitteena on, että uuden autokannan keskimääräiset hiilipäästöt ovat vuonna 2015 130 grammaa kilometriltä (g/km).

Trafin selvityksen mukaan ensirekisteröityjen bensiinikäyttöisten henkilöautojen päästöt olivat Suomessa tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla 145,2 g/km, viime vuonna luku oli 149,6 g/km. Bensiinikäyttöisten henkilöautojen hiilipäästöt ovat Suomessa laskeneet dieselkäyttöisiä nopeammin.

Myös uusien autojen hiukkaspäästöt ovat vähentyneet, samoin kuin erityisesti dieselmoottoreille tyypilliset hiilivedyn ja typen oksidien päästöt. Henkilöautojen keskimääräiset hiilimonoksidipäästöt sen sijaan ovat tilastojen mukaan kasvaneet hieman viime vuodesta.

Trafin mukaan tieliikenteen osuus kaiken liikenteen kasvihuonekaasupäästöistä on 90 prosenttia, josta henkilöautojen osuus on 60 prosenttia.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia