Amnestyn kampanjatapahtuma vastustaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Amnestyn kampanjatapahtuma vastustaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa

Amnestyn Suomen osasto vaatii rajoja kodeissa tapahtuvalle väkivallalle tänään alkavassa kampanjatapahtumassaan, joka näkyy kaduilla, kahviloissa ja mediassa. Lisäksi Amnestyn verkkosivuilla kerätään nimiä pääministeri Matti Vanhaselle osoitettuun vetoomukseen, jossa vaaditaan hallitusta välittömästi laatimaan toimintaohjelma naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan ja turvaamaan sille riittävä rahoitus.

Verkkovetoomus pääministeri Matti Vanhaselle

Vuosittain 90 000 suomalaista naista kokee väkivaltaa oman puolisonsa taholta. Aivan liian suuri osa näistä väkivaltarikoksista jää kuitenkin ilmoittamatta ja selvittämättä eikä rikosten tekijöitä rangaista. Myös väkivallan uhrit tarvitsevat nykyistä tehokkaampia tukipalveluita selvitäkseen kokemuksistaan.

Suomen hallitus on omassa ohjelmassaan sitoutunut tehostamaan keinoja puuttua perheväkivaltaan ja varaamaan resursseja naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisyyn. Sanoista todellisiin tekoihin on kuitenkin matkaa. Käytännössä väkivallan vastainen työ on pirstaleista ja tehotonta.

Amnesty kerää 25.11. alkaen verkkosivuillaan nimiä vetoomukseen, jossa vaaditaan hallitusta laatimaan välittömästi tehokas toimintaohjelma naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan ja turvaamaan tälle ohjelmalle riittävästi rahaa.

Vetoomus ja Joku raja! –kampanjan uudet verkkosivut julkaistaan 25.11. osoitteessa www.amnesty.fi. Allekirjoita!

Katuvetoomukset

Vetoomuksen hallitukselle voi allekirjoittaa myös useissa kohteissa kaupungilla, sekä Helsingissä että muilla Amnesty-paikkakunnilla – Tampereella, Turussa, Oulussa, Jyväskylässä, Rovaniemiemellä, Joensuussa, Kouvolassa, Porissa ja Maarianhaminassa.

Pääkaupunkiseudulla Amnesty-aktiivit päivystävät vetoomuksen kanssa ainakin Itäkeskuksen kauppakeskuksessa, Isossa Omenassa ja Kolmen sepän patsaalla.

Varoitusteippi muistuttaa väkivallasta

Mukana kampanjassa on myös joukko kahviloita ja baareja, jotka ovat antaneet pöytäpinta-alansa ja ovenpielensä kahdeksi viikoksi kampanjan käyttöön. Kahviloihin leviää keltamustaa varoitusteippiä, joka muistuttaa siitä, miten väkivaltaa kohdanneet naiset ympäri Suomea joutuvat kertomaan peitetarinoita siitä, kuinka ”törmäsivät ovenkarmiin” tai ”kaatuivat portaissa”.

Sama teema toistuu myös kadunvarsimainoksissa, lehti-ilmoituksissa ja Sub-tv:llä pyörivässä mainosspotissa.

”Turvallisiksi” teipattuja kahviloita ja muita kohteita ovat ainakin: • Wayne’s Coffeet Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä ja Porissa • Corona, Bar 9, Super ja Mbar Helsingissä • Assarin ullakko, Macchiavelli, Jokioisten leipomo, Mantun grilli, Suomirock Bar, Pub Päiväkoti, Hasse’s Pub ja Robert’s Coffee Turussa. • Body Shopit Helsingissä, Rovaniemellä, Tampereella, Oulussa, Jyväskylässä, Kouvolassa ja Porissa.

25.11. Kynttilämielenosoitus: ”Varjosta valoon – loppu väkivallalle”

Amnesty ei ole yksin naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisessa työssään. Lukemattomien muidenkin suomalaisten nais-, ihmisoikeus- ja väkivaltatyötä tekevien järjestöjen mielestä väkivalta ei ole yksityisasia, josta pitäisi vaieta.

Järjestöjen yhteinen mielenosoitus ”Varjosta valoon –loppu väkivallalle” järjestetään YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä 25.11. Esplanadin puistossa Helsingissä klo 17 alkaen.

Oma kynttilä mukaan! TERVETULOA!

Mielenosoituksen pääjärjestäjä on Pelastusarmeija. Lisäksi mukana mielenosoituksessa ovat ainakin:

Amnesty Internationalin Suomen osasto Finnwid – naiset kehitystyössä Monika-naiset ry Naisten Linja Suomessa ry Suomen Unifem Suomen World Vision Tyttöjen talo Unioni Naisasialiitto Suomessa.

27.11. ”Nainen pakolaisena. Väkivaltaa paossa – turvassa täällä?”

Amnestyn pakolaisryhmän keskustelutilaisuus pakolaisnaisten kohtaamasta väkivallasta lähtömaassaan ja Suomessa. Marjaana Jauhola Finnwid ry:stä puhuu naisen asemasta konflikteissa ja Ala Saeed irakilaisten naisten elämästä Suomessa. Lisäksi tarjolla on tietoa Amnestyn Joku raja! –kampanjasta.

Lauantaina 27.11. klo 12-15, Kulttuurikeskus Caisassa Helsingissä.

9.12. Club Amnesty Tavastialla

Amnesty, YleQ ja Radio X3M esittävät: CLUB AMNESTY Tavastialla.

Lavalle nousevat Kwan ja Quintessence. Liput 10 euroa, osa tuotosta Amnestyn hyväksi. Suora lähetys YleQ:n ja radio X3M:n taajuuksilla.

Lippujen ennakkomyynti: Tiketti

10.12. Ihmisoikeuksien päivä:

Amnestyn kynttiläpalkinto ja kynttilämielenosoituksia eri puolilla maata

Amnesty luovuttaa kynttiläpalkinnon suomalaiselle henkilölle, joka on ansioitunut naisten ihmisoikeuksien puolustamisessa.

Amnestyn paikallisryhmät järjestävät perinteisiä ihmisoikeuksien päivän kynttilämielenosoituksia eri puolilla Suomea, teemana naisiin kohdistuvan väkivallan vastustaminen.

Tänä vuonna mielenosoitukset järjestetään Tampereella, Turussa, Rovaniemellä, Oulussa, Tammisaaressa, Jyväskylässä, Hämeenlinnassa ja Porissa.

Muut tapahtumat

Paikallisia kampanjatapahtumia kuten seminaareja ja kulttuuritilaisuuksia järjestetään 25.11.-10.12. välisenä aikana ainakin Turussa, Tampereella, Maarianhaminassa, Rovaniemellä, Jyväskylässä, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Kouvolassa

Lisätietoa tapahtumista: www.amnesty.fi

Amnestyn kampanjassa ovat mukana:

Anna / Yhtyneet Kuvalehdet Mainostoimisto PHS Mainostoimisto Tequila JCDecaux Finland Lönnberg Painot Oy Subtv valokuvaaja Reetta Pasanen YleQ Radio X3M

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia