Amnesty kritisoi Israelin kovia otteita Länsirannalla | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Amnesty kritisoi Israelin kovia otteita Länsirannalla

Useita siviileitä on kuollut tänä vuonna Israelin tulitettua mielenosoittajia.

Länsirannalla on kuollut tänä vuonna jo kahdeksan siviiliä Israelin tulittaessa palestiinalaisia mielenosoittajia, kertoo ihmisoikeusjärjestö Amnesty International.

Palestiinalaiset ovat protestoineet muun muassa Israelin vankiloissa olevien palestiinalaisten puolesta. Viime viikolla protestit kiihtyivät, kun elinkautista istunut vanki Maysara Abu Hamdiyeh kuoli syöpään. Palestiinalaisten mukaan häntä ei hoidettu kunnolla.

Protesteja on kiihdyttänyt myös se, että Israel tappoi viime viikolla kaksi teinipoikaa kahakan yhteydessä.

Amnestyn mukaan Israel käyttää palestiinalaisia mielenosoittajia vastaan ylimitoitettua voimaa eikä väärinkäytöksiä usein tutkita kunnolla. Järjestö vaatii, että Länsirannalla tulitetaan vain siinä tapauksessa, että ihmishenkiä on oikeasti vaarassa.

YK:n mukaan pelkästään tammi- ja helmikuussa Länsirannalla loukkaantui yli 1 000 palestiinalaissiviiliä Israelin käsittelyssä.

Väkivaltaisuudet ovat pahentuneet Israelin ja palestiinalaisten välillä viime aikoina. Israel on vastannut ilmaiskuin Gazasta ammuttuihin raketteihin. Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerryn on määrä neuvotella tällä viikolla Israelin ja palestiinalaisten kanssa suorien rauhanneuvottelujen aloittamisesta. Neuvottelut katkesivat syksyllä 2010.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia