Amnesty haluaa Israelin ja Gazan asevientikieltoon | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Amnesty haluaa Israelin ja Gazan asevientikieltoon

Amnesty International tuomitsee molempien osapuolten iskut, joissa kuoli kymmeniä siviilejä viikon aikana.

Amnesty International on tuominnut sekä Israelin sotilaalliset iskut Gazaan että Gazan ääriryhmittymien umpimähkäiset raketti-iskut Israelin puolelle.

Järjestö vaatii YK:ta asettamaan asevientikiellon Israelille, Hamasille ja Gazassa toimiville aseistetuille palestiinalaisryhmille. Lisäksi se kehottaa lähettämään paikalle kansainvälisiä tarkkailijoita.

"Kaikkien kansainvälisten yhteisön jäsenten tulee vaatia molemmilta osapuolilta siviilien suojelemista ja humatitaarisen oikeuden tiukkaa noudattamista. Eräiden erittäin vaikutusvaltaisten valtioiden hiljaisuus on tyrmistyttävää", sanoo järjestön Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan alueen apulaisjohtaja Ann Harrison.

Israel tulitti yli viikon kestäneessä hyökkäyksessään yli tuhatta kohdetta Gazassa, joiden joukossa on myös siviilikohteita. Palestiinalaisryhmät sen sijaan ampuivat Israelin puolelle saman määrän raketteja. Raketti-iskuja ei voida kohdentaa tarkasti, joten monet niistäkin ovat kohdistuneet siviileihin, kertoo Amnesty.

Keskiviikkona päättyneessä viimeisimmässä Gazan konfliktissa kuoli jopa yli 100 palestiinalaissiviiliä, joista 23 oli lapsia. Israelissa kuolleita siviilejä oli neljä ja loukkaantuneita 169.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia