Amazonin sademetsän häviäminen hidastunut | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Amazonin sademetsän häviäminen hidastunut

Brasilian valtio sekä terästeollisuus sitoutuvat hillitsemään metsähakkuita Amazonilla.

Amazonin sademetsän häviäminen on hidastunut, Brasilian avaruustutkimuslaitoksen ottamista sateliittikuvista selviää.

Sateliittikuvista näkyy, että metsähävikki väheni lähes neljänneksen elokuusta 2011 heinäkuuhun 2012.

Brasilian ympäristöministeri Izabella Teixeria arvelee muutoksen johtuvan siitä, että Brasilia on koventanut otteitaan sademetsän suojelemiseksi ja laittomien hakkuiden hillitsemiseksi.

"Tämä on mahtava uutinen. Se saa meidät yrittämään enemmän, jotta pysäytämme laittoman metsähakkuun", Teixeria kommentoi.

Myös yritykset ovat tehneet sitoumuksia sademetsän suojelemiseksi.  Brazilian takkiraudan tuottajat sitoutuivat elokuun alussa sopimukseen, jossa ne ottavat Amazonin metsähakkuut pois tuotantoketjustaan, Greenpeace raportoi.

Takkiraudan tuottajat tarvitsevat puuhiiltä energian tuottamiseen.  Puuhiilen tarve on johtanut Amazonin laittomiin hakkuisiin.

Sopimus tehtiin sen jälkeen, kun Greenpeace julkaisi tutkimuksen metsähakkuiden ja metalliteollisuuden yhteydestä. Raportista selviää, että 85 prosenttia Amazonin metsähakkuiden tuottamasta puuhiilestä käytetään takkiraudantuotantoon.

Takkirautaa tarvitaan teräksentuotantoon. Sitä käytetään autojen, lentokoneiden ja kotitalouskoneiden osiksi. Suurin osaa Brasilian takkiraudasta viedään Yhdysvaltoihin.

Laittomia hakkuita on Greenpeacen mukaan hakkuut suojelluilla ja intiaaniväestön alueilla sekä luvattomat hakkuut.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia