Albiinoaktivisti Josephat Torner Suomeen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Albiinoaktivisti Josephat Torner Suomeen

Tansanialainen albiinoaktivisti Josephat Torner on saanut paljon mediahuomiota työlleen albiinojen murhia ja kaltoinkohtelua vastaan.

Vammaisten ja albiinojen oikeuksia puolustava tansanialainen Josephat Torner vierailee Suomessa tällä viikolla.

"Suomalaisilla kansalaisjärjestöillä on merkittävä rooli Itä-Afrikan vammaistyössä. Suomessa haluan vaikuttaa päättäjiin, mediaan ja järjestöväkeen, jotta he taistelisivat puolestamme", Torner  kertoo.

Tansaniassa ja sen naapurimaissa albiinoja murhataan taikauskon vuoksi. Heidän elimistään ja raajoistaan maksetaan suuria summia, koska niiden uskotaan tuottavan onnea. "Meitä albiinoita metsästetään edelleen kuin eläimiä. Siksi vietin lapsuuteni täysin eristettynä ja hyljeksittynä", Torner kertoo.

Julkisuutta Torner on asialleen saanut muun muassa kiipeämällä ensimmäisenä albiinona Kilimanjarolle. Hän sai vuonna 2008 työstään ihmisoikeuspalkinnon, ja BBC kuvaa parhaillaan dokumenttia hänen elämästään ja työstään.

Torner muun muassa kiertää kertomassa albinismin lääketieteellisistä syistä kylissä, joissa albiinomurhia on tapahtunut. Hän työskentelee Fidan ja Tansanian FPCT-helluntaikirkon vammaisprojektissa.

Torner puhuu Siemenpuu-säätiön ja KIOS:in järjestämässä seminaarissa 4.10.

Lisää uusi kommentti