Viestintävastaava | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Viestintävastaava

Ilmoittaja

Suomen YMCA:n liitto

Paikkakunta

Helsinki

Työsuhdetyyppi

Kokoaikainen

Viimeinen hakupäivä

YMCA on maailman suurin nuorisojärjestö ja urbaanin nuorisotyön edelläkävijä jo vuodesta 1844. YMCA on tullut tunnetuksi monipuolisesta ja kaikille avoimesta nuorisotyöstään. YMCA tekee työtä nuorten hyvinvoinnin ja vaikuttamismahdollisuuksien, kestävän tulevaisuuden ja rauhan edistämiseksi paikallisesti, alueellisesti ja maailmanlaajuisesti. Nykyisin toimintamme tavoittaa noin 58 miljoonaa ihmistä yli 11 000 paikallisjärjestössä.

Suomen YMCA:n Liitto on suomalaisen YMCA/ NMKY-liikkeen keskusjärjestö, joka tukee ja kehittää kansallista yhteistyötä sekä kansainvälisiä mahdollisuuksia. Suomessa YMCA:n itsenäiset paikallisyhdistykset toteuttavat monipuolista ja kaikille avointa harrastustoimintaa ja nuorisotyötä 30 paikkakunnalla. Keskeisiä toimintamuotoja Suomessa ovat kokonaisvaltainen lapsi- ja nuorisotyö, harrastustoiminta, urheilu- ja liikuntakasvatus, koulutus, sosiaalinen tukitoiminta sekä globaalikasvatus.

Vuodesta 2022 alkaen Suomen YMCA:n Liitto on myös ulkoministeriön ohjelmatukijärjestö ja jatkamme kehitysyhteistyötä paikallisten YMCA-kumppanien kanssa Afrikassa ja Lähi-idässä. Olemme kehittyvä organisaatio ja kasvamassa kahdeksasta 11–12 henkeen, liikevaihdon ollessa noin 2 miljoonaa euroa.

Nyt etsimme joukkoomme viestintävastaavaa vakituiseen työsuhteeseen 15.9.2022 alkaen (tai sopimuksen mukaan).

Tehtävän keskeisimmät kokonaisuudet

Työtehtävissä painottuvat viestinnän kokonaisuuden strateginen johtaminen, suunnittelu ja koordinointi. Työhön sisältyy myös sisällöntuotannon tehtäviä kuten someviestintää järjestömme ohjelmista ja hankkeista.

Viestintävastaavana hahmotat erilaiset viestinnälliset tarpeet kokonaisvaltaisesti strategian, tavoitteet ja kohderyhmät huomioon ottaen. Tehtäviisi kuuluu tavoitteellisten viestintäsuunnitelmien valmistelu, toimenpiteiden priorisointi ja tuloksien analysointi. Sinulla on näkemystä viestinnän operatiivisesta toteuttamisesta, valmiutta vastuualueidesi talouden seurantaan sekä dynaamisuutta toteuttaa suunnitelmia myös käytännössä.

Olemme valtakunnallinen nuorisojärjestö, joka käyttää asiantuntijaorganisaation ääntä, viestii ja vaikuttaa yhteiskunnallisesti yhdessä paikallisyhdistysten kanssa. Olemme myös ulkoministeriön ohjelmatukijärjestö, jonka kehitysviestintä nostaa nuorten oikeudet yhteiselle agendalle.

Toimintamme sisällöt, kenttä ja yhteydet ovat siis laajoja, vaikka toimistona olemme melko pieni. Vastaavan rooli onkin luotsata viestinnällistä kokonaisymmärrystä. Viestinnän tavoitteena on tukea yhteisiä päämääriä, vaikuttaa ja tehdä näkyväksi työn merkitys.

Lähikolleganasi toimii viestinnän asiantuntija. Lisäksi työtäsi tukee monialainen nuorisotyön ja kansainvälisen työn osaajien joukko. Keskeistä työssäsi on myös vuorovaikutus paikallisyhdistysten kanssa. Esihenkilönäsi toimii Liiton pääsihteeri.

Odotamme

Odotamme viestintävastaavalta kykyä työskennellä itsenäisesti ja proaktiivisesti sekä kantaa vastuuta viestinnän kokonaisuudesta. Työ edellyttää vahvoja organisointi- ja vuorovaikutustaitoja. Työssä vaaditaan myös tarkkuutta, joustavuutta ja nykyaikaisten tieto- ja viestintäalustojen hallintaa. Tehtävässä edellytetään hyvää suullista ja kirjallista taitoa ilmaista asioita suomeksi ja englanniksi. Työ voi sisältää matkustamista kotimaassa sekä YMCA-liikkeen kansainvälisissä tehtävissä.

Arvostamme

Tehtävässä onnistumista tukee ratkaisukeskeinen asenne ja aiempi kokemus viestinnällisten kokonaisuuksien hahmottamisesta ja toimeenpanosta.

Katsomme merkittäväksi eduksi kokemusta graafisesta suunnittelusta (esim. graafisen aineiston taitto, graafiset elementit, somekortit), jossa InDesignin tai muun vastaavan ohjelmiston osaaminen on olennaista. Arvostamme myös WordPress-sisällönhallintajärjestelmän hyvää tuntemusta ja rakenteellisten muutosten osaamista. Sisällöntuotannon tehtävissä taito hyödyntää alati muuttuvaa mediakenttää ja sen monia kanavia on tärkeää. Arvostamme myös kokemusta media- ja sidosryhmäsuhteiden menestyksekkäästä hoitamisesta. Mahdollinen nuorisoalan, kestävän kehityksen tai kehitysyhteistyön tuntemus ja verkostot auttavat sinua vauhtiin.

Tarjoamme

Tarjoamme sinulle merkityksellisen työn arvostetussa järjestössämme ja vakituisen työsuhteen. Saat mahdollisuuden viestiä ihmisten hyvinvoinnille tärkeistä asioista sekä kehittää ja käyttää kaikkea viestintäosaamistasi monipuolisesti osana valtakunnallista ja kansainvälistä verkostoa. Meillä on miellyttävä työskentely-ympäristö ja kivat työkaverit toimistossamme Helsingin keskustassa. Meillä jokainen on tärkeä osa työyhteisöä ja arvostamme aktiivisia tiimipelaajia. Työkulttuurimme on joustava; käytössäsi on liukuvat työajat ja mahdollisuus lähi- ja etätyön yhdistämiseen. Käytössämme ovat lounas-, liikunta- ja kulttuuriedut.

Hakuaika päättyy 1.8.2022 Haastattelut pyritään järjestämään viikolla 35. Toivomme tapaavamme hakijat kasvotusten Helsingissä.

Kelpoisuusvaatimus: Soveltuva korkeakoulututkinto

Tehtävään valittavan tulee esittää rikosrekisteriote: Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002.

Jätä hakemuksesi, CV:si ja palkkatoiveesi osoitteessa: https://link.webropol.com/s/YMCA-viestintavastaava-2022

Voit halutessasi linkittää Vapaa sana -kohtaan (Kohta 14) mukaan myös 1–3 min videon, jolla kerrot miksi juuri sinä olisit hyvä tähän tehtävään ja miten kehittäisit viestintäämme. Voit lisätä myös linkkejä mahdollisiin aiempiin töihisi tai portfolioon.

Lisätietoja antaa Suomen YMCA:n liiton pääsihteeri Juha Virtanen juha.virtanen@ymca.fi / 040 552 2737 ja www.ymca.fi

Työpaikan osoite: Liisankatu 27 A 4, 00170 Helsinki