Työpaikat

Tiedottaja

Paikkakunta
Helsinki
Työsuhdetyyppi
Kokoaikainen
Viimeinen hakupäivä

Työnantaja

Kriisinhallintakeskus on siviilikriisinhallinnan osaamiskeskus. Lakisääteisesti se vastaa suomalaisten asiantuntijoiden kouluttamisesta, rekrytoinnista ja varustamisesta kansainvälisiin siviilikriisinhallinnan tehtäviin, sekä tekee alan tutkimus- ja kehittämistyötä.

Perustiedot

Tehtävän kesto: Määräaikainen
Alkamisaika: 7.10.2020
Tehtävä päättyy: 29.8.2021
Määräaikaisuuden syy: Sijaisuus
Työaikamuoto: Virastotyöaika
Työpaikkojen lukumäärä: 1
Viran sijoittaminen: Virka on viraston yhteinen.

Lisätietoja tehtävästä:

Kirsi Henriksson
Kriisinhallintakeskuksen johtaja
0295 488 480
kirsi.henriksson@cmcfinland.fi

Sijainti:

Kriisinhallintakeskus
Ratapihantie 9
00521
Helsinki

Viran/tehtävän kuvaus

Sisäministeriön yhteydessä toimivassa Kriisinhallintakeskuksessa on haettavana tiedottajan määräaikainen virkasuhde ajalle 7.10.2020–29.8.2021. Tehtävä on sijoitettu määräajaksi Kriisinhallintakeskuksen Helsingin toimipisteeseen. Työhön sisältyy matkustamista muualle Suomeen ja se voi myös sisältää matkustamista ulkomaille.

Kriisinhallintakeskuksen (CMC) hallinnollinen siirto Pelastusopistolta sisäministeriöön tapahtui 1.1.2019 siviilikriisinhallintalain uudistuksen tullessa voimaan. Siirron myötä CMC on ministeriön yhteydessä ole-va siviilikriisinhallintaan liittyviä tehtäviä hoitava keskus. CMC siirtyy fyysisesti Helsinkiin kahden vuoden siirtymäkauden kuluessa, minkä aikana toimintaa on sekä Helsingissä että Kuopiossa.

Tiedottajan tehtävänä on koordinoida ja suunnitella siviilikriisinhallintaa koskevaa viestintästrategiaa yhteistyössä sisä- ja ulkoministeriöiden kanssa sekä vastata strategian toimeenpanosta kansallisella tasolla. Lisäksi tiedottaja vastaa Kriisinhallintakeskuksen viestintävälineiden (verkkosivut, sosiaalisen median kanavat, uutiskirjeet) ylläpidosta ja sisällöntuotannosta sekä tuottaa sisältöä muiden toimijoiden lehtiin, verkkoalustoille ja muihin kanaviin. Tiedottaja suunnittelee ja toteuttaa Kriisinhallintakeskuksen kriisiviestintävalmiutta yhteistyössä tilannekuvakoordinaattorin kanssa.

Säädetyt kelpoisuusvaatimukset

Tiedottajan tehtävään ei ole säädettyjä erityisiä kelpoisuusvaatimuksia.

Turvallisuusselvitys

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014).
Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Hakijalta odotamme

Parhaimmat valmiudet tehtävän hoitamiseen antaa soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja kokemus tiedottajan tehtävistä. Tehtävässä tarvitaan asiantuntemusta monikanavaisesta sisältöjen suunnittelusta, kokemusta median kanssa työskentelystä, osaamista verkkosivujen ja sosiaalisen median kanavien hallinnoinnista, kriisiviestintäosaamista ja taitto-ohjelmien hallintaa. Lisäksi tehtävässä tarvitaan erinomaista suomen kielen ja hyvää englannin kielen ja tyydyttävää ruotsin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Arvostamme hyvää yhteistyökykyä, vuorovaikutus- ja organisointitaitoa, paineensietokykyä, oma-aloitteisuutta sekä itsenäistä ja aktiivista työotetta.

Palkkaukseen liittyvät tiedot

Tehtävä sijoittuu sisäministeriössä käytössä olevan palkkausjärjestelmän mukaisesti vaativuustasoon 7.00 (peruspalkka 3030,57 euroa/kk). Lisäksi maksetaan henkilökohtaisena palkanosana enintään 50 % peruspalkasta. Uudella henkilöllä virkasuhteen alkaessa henkilökohtainen palkanosa peruspalkasta on 18 % neljän ensimmäisen kuukauden ajan.

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Tehtävässä on 4 kuukauden koeaika. Virkasuhteeseen esitettävästä tehdään ennen nimittämistä turval-lisuusselvityslain (726/2014) 19 §:n tarkoittama perusmuotoinen turvallisuusselvitys.

Hae paikkaa

Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID-numero. Hakemuksia ei palauteta.

SM kirjaamo
PL 26 (Ritarikatu 2 B, Helsinki)
00023
Valtioneuvosto

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.