Työpaikat

Tiedottaja

Paikkakunta
Helsinki
Työsuhdetyyppi
Kokoaikainen
Viimeinen hakupäivä

Rauhankasvatusinstituutti (RKI) hakee tiedottajaa ajalle 1.8.2019–31.5.2020 (vanhempainvapaan sijaisuus).

RKI on vuonna 1981 perustettu sitoutumaton rauhankasvatusjärjestö. Kohderyhmämme ovat opettajat, lastentarhanopettajat, nuorisotyöntekijät ja muut kasvattajat. Työmme painopiste on Suomessa, mutta meillä on useita kansainvälisiä hankkeita pääosin eurooppalaisten kumppanien kanssa.

Olemme viime vuosien aikana kasvaneet järjestönä ja kehittäneet viestintäämme monimedialliseen suuntaan. Seuraavan vuoden tavoitteena on vakiinnuttaa jo rakennettu pohja ja keskittyä hankkeistamme tiedottamiseen kirjoitetussa muodossa sekä kehittää RKI:n uutiskirjettä.

Tiedottajan työhön kuuluu järjestön sisäisen ja ulkoisen tiedottamisen ja muun viestinnän kehittäminen ja toteutus. Työnkuva sisältää työmme tavoitteista ja sisällöistä tiedottamista keskeisille kohderyhmille, verkkokokonaisuuksien sisällön tuottamista, hallintaa ja päivittämistä sekä oppimateriaalituotannon viestintään kuuluvia työtehtäviä, kuten audiovisuaalisten tilausten koordinointia ja viestinnällisten elementtien tuottamista olemassa oleviin hankkeisiin.

Työn menestyksekäs hallinta edellyttää erinomaista kykyä tuottaa tekstiä suomeksi ja englanniksi yhdenvertaisuuteen, yhteiskuntarauhaan ja kasvatukseen liittyvistä aiheista.  Arvostamme ymmärrystä ja työkokemusta suomalaisesta järjestö- ja mediakentästä ja vaikuttamistyöstä sekä monipuolista kielitaitoa englannin ja suomen lisäksi. Tehtävässä onnistumista ja jaksamista edesauttavat hyvät vuorovaikutustaidot sekä kyky itsenäiseen työskentelyyn ja kaaoksen hallintaan joskus nopeastikin muuttuvissa tilanteissa. Pienen (alle 10 työntekijää) järjestön todellisuuteemme kuuluu työnkuvien laaja-alaisuus, moninaisuus ja vaihtelevuus. Työ sisältää jonkin verran matkustamista kotimaassa ja kansainvälisesti sekä ilta- ja viikonlopputöitä.

Tarjoamme innostavan työyhteisön ja näköalapaikan suomalaiseen ja eurooppalaiseen rauhantyöhön sekä mahdollisuuden päästä kokeilemaan omia ideoita RKI:n pienessä, mutta luovassa, monimuotoisessa sekä -kanavaisessa ja kehittyvässä järjestöviestinnässä. Työotteemme on uudistava, rohkea, anti-rasistinen ja kansainvälinen. Työ alkaa elokuussa, mutta toivomme, että voit aikatauluttaa muutaman perehdyttämispäivän kanssamme jo touko-kesäkuuksi. Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä.

Kerro hakemuksessasi taustastasi, osaamisestasi ja motivaatiostasi työskennellä osana RKI:n tiimiä. Liitä hakemukseen työnäytteitä viestinnällisestä osaamisestasi ja linkkejä mahdollisiin viimeaikaisiin julkaisuihisi.  Työpaikka sijaitsee Helsingin Kalliossa ja palkka on 2 700 €/kk.

Lähetä hakemuksesi 29.4.2019 klo 18.15 mennessä: riikka.jalonen(a)rauhankasvatus.fi. Otsikoi viestisi Hakemus viestintä ja sukunimesi.  
Viestintäkoordinaattorimme Heli Pekkonen vastaa ilmoitukseen ja paikkaan liittyviin kysymyksiin puhelimitse 23.4. klo 14–16 välisenä aikana (p. 040 7096661).

Verkkosivujamme: www.rauhankasvatus.fi  www.nuorisotyo.rauhankasvatus.fi
www.maailmankoulu.fi

Esimerkkejä kansainvälisistä projekteistamme: transforminghate.eu
Videotuotantoamme: www.facebook.com/Rauhankasvatusinstituutti/videos/1790897470974291/
www.facebook.com/Rauhankasvatusinstituutti/videos/1653403684723671/

Esimerkkejä multimedioistamme: Not Just a Parade. Artikkeli RKI:n EVS vapaaehtoisista työntekijöistä Ljubljana Pridessa kesällä 2018:
http://stories.rauhankasvatus.fi/lubljanapride/index.html

Anatomy of Ostracism. Artikkeli rasismin rakenteita purkavasta seminaarista: http://stories.rauhankasvatus.fi/anatomyofostracism/index.html

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.