Työpaikat

Latinalaisen Amerikan alueen tiedottaja

Paikkakunta
Bogota
Työsuhdetyyppi
Kokoaikainen
Viimeinen hakupäivä

Suomen Lähetysseura tekee pitkäjänteistä työtä oikeudenmukaisen ja inhimillisen maailman puolesta. Kirkon sanoma toivosta, uskosta ja lähimmäisenrakkaudesta on ollut työmme lähtökohta jo 160 vuotta. Toimimme 30 maassa sadan kumppanikirkon ja -järjestön kanssa. Toimintaamme saamme tukea seurakunnilta, kristillisiltä järjestöiltä ja yksittäisiltä lahjoittajilta sekä valtion kehitysyhteistyöavustuksista. www.suomenlahetysseura.fi

Suomen Lähetysseura hakee Latinalaisen Amerikan alueen tiedottajaa.

Asemamaa: Kolumbia

Suomen Lähetysseura toimii Latinalaisen Amerikan alueella Boliviassa, Kolumbiassa ja Venezuelassa. Tiedottajan tehtävä koostuu kahdesta osiosta: alueellisesta tiedottajan työstä (50 %) ja kummityön koordinoinnista (50 %). Tehtävä on seurakuntarahoitteinen.

Alueellisen tiedottajan roolissa vastaat Latinalaisen Amerikan työalueen tiedotustyön suunnittelusta, koordinoinnista ja toteutuksesta. Toimit Lähetysseuran työntekijöiden tukena tiedotustyössä ja osallistut myös Lähetysseuran yhteistyökumppaneiden tiedotus- ja viestintäkapasiteetin vahvistamiseen. Koulutusapuasi ja tukeasi tarvitaan erityisesti sosiaaliseen mediaan, nettisivuihin ja radiotyöhön liittyvässä osaamisessa. Työhösi sisältyy myös kirkollisen työn hankkeisiin liittyviä raportointitehtäviä.

Kummityön koordinaattorin roolissa tehtäviisi kuuluu Lähetysseuran kummityön vahvistaminen Boliviassa, Kolumbiassa ja Venezuelassa. Kummityötä toteuttavat maiden luterilaiset kirkot (IELB, IELCO, IELV), jotka vastaavat kummiohjelmasta. Koordinaattorina suunnittelet, seuraat ja arvioit kummityötä yhdessä paikallisten kumppanien kanssa. Raportoit kummityön edistymisestä ja tuloksista, toimit yhteyshenkilönä ja välität viestejä kummien ja kummilasten/-ryhmien välillä. Vahvistat myös kumppanien osaamista lastensuojelussa ja muissa lapsiin liittyvissä teemoissa koulutusten ja käytännön yhteistyön kautta.

Olet etsimämme henkilö, mikäli pystyt itsenäiseen ja oma-aloitteiseen työskentelyyn, omaat hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot, sekä tilannetajua ja kulttuurisensitiivisen työotteen.

Edellytämme:

  • kykyä tuottaa sujuvasti sisältöä erilaisiin viestinnän kanaviin
  • pedagogisia taitoja ja kokemusta kouluttamisesta
  • näkemystä ja kokemusta digitaalisen median hyödyntämisestä ja verkkosisältöjen luomisesta
  • radiotyön ja videoeditoinnin osaamista
  • hyvää kirkollisen työn tuntemusta
  • vähintään kahden vuoden työkokemusta viestintäalalta
  • viestintäalan koulutusta tai muuta tehtävään soveltuvaa koulutusta
  • kirkon kansainvälisen työn erityiskoulutusta tai sitoutumista sen suorittamiseen
  • erinomaista suomen ja espanjan kielen kirjallista ja suullista taitoa

Latinalaisen Amerikan alueen ja kulttuurien tuntemus katsotaan eduksi.

Tiedottajan työ edellyttää matkustamista Latinalaisen Amerikan alueella. Vierailut kumppaneiden luona toteutuvat vaihtelevissa olosuhteissa ja työ vaatii kykyä kestää pitkiä ja epämukaviakin siirtymisiä, sekä korkeuserojen vaihteluita.

Esimiessuhteet    

Esimiehenä toimii Suomen Lähetysseuran Latinalaisen Amerikan alueen aluepäällikkö.

Työn aloitus ja kesto

Tehtävä tulee vastaanottaa mahdollisimman pian, viimeistään syksyn 2019 aikana. Ensimmäinen työkausi on määräaikainen, n. 24 kk:n mittainen.

Asuminen ja olosuhteet

Lähetysseura avustaa asunnon hankkimisessa Bogotasta. Asuminen suurkaupungissa vaatii sopeutumista pölyiseen ja meluisaan ympäristöön. Ruuhkaisesta liikenteestä johtuen ilmanlaatu on usein heikko.

Lisätietoja tehtävästä:
kirkollisen työn päällikkö Pia Kummel-Myrskog, puh. +358 40 3586 547 (3.5 ja 9.5 klo 9-10), pia.kummel-myrskog@felm.org
Latinalaisen Amerikan alueen aluepäällikkö Arja Koskinen, arja.koskinen@felm.org.

Kiinnostuitko? Hae paikkaa täyttämällä hakulomake 19.5.2019. mennessä, osoitteessa: https://esra.suomenlahetysseura.fi/rekry_home/homepage.aspx .

Tehtävään haastateltavat valitaan hakemusten perusteella. Haastattelut järjestetään viikolla 21.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.