Työpaikat

Kouluyhteistyön koordinaattori

Ilmoittaja
Paikkakunta
Jyväskylä
Työsuhdetyyppi
Osa-aikainen
Viimeinen hakupäivä

Taksvärkki ry on kehitysyhteistyön ja globaalikasvatuksen asiantuntijajärjestö. Globaalikasvatuksemme edistää yhdenvertaisuutta ja ihmisoikeuksia, herättelee purkamaan stereotypioita ja kannustaa nuoria toimimaan aktiivisina maailmankansalaisina.

Ohjaamme vuosittain satoja toiminnallisia globaalikasvatuksen työpajoja peruskoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille eri puolilla Suomea. Kouluyhteistyön koordinaattorit tarjoavat Lukuralli– ja Taksvärkki-kampanjoita oppilaitoksille, vastaavat kouluvierailutoiminnan koordinoinnista ja tukevat vapaaehtoisia kouluvierailijoita työssään.  

Haemme lukuvuodeksi 2021–2022 globaalikasvatuksesta kiinnostunutta kouluyhteistyön aluekoordinaattoria Jyväskylään.

Jyväskylän aluekoordinaattorin työtehtäviin kuuluu:

 • Globaalikasvatuspalveluiden tarjoaminen Jyväskylän seudun oppilaitoksille,
 • alueen kouluvierailuiden koordinointi ja yhteydenpito oppilaitoksiin,
 • oman alueen vapaaehtoisten ohjaus ja tukeminen,
 • kouluvierailutoiminnan arviointiin ja kehittämiseen osallistuminen,
 • työpajojen ohjaaminen oppilaitoksissa Taksvärkki-kampanjan teemoihin ja lapsen oikeuksiin liittyen,
 • näyttelypaikkojen etsiminen nuorten tarinoita esittelevälle valokuvanäyttelylle ja näyttelyn pystyttäminen eri kohteisiin Jyväskylään,
 • näkyvyyden tuominen Taksvärkki ry:lle paikallisesti mediassa, messuilla ja tapahtumissa.

Työsuhde on määräaikainen ajanjaksolle 9.8.2021–31.05.2022. Työ on tuntiperusteista, ja siitä maksetaan palkkaa 11 €/h. Tunteja kertyy oman aktiivisuuden mukaan 10–40 h/kk. Työhön ja koulutuksiin liittyvät matka- ja puhelinkulut korvataan. Koordinaattori työskentelee kuuden kouluyhteistyön koordinaattorin tiimissä. Koordinaattori saa tehtäväänsä perehdytyksen sekä säännöllistä ohjausta Taksvärkki ry:n globaalikasvatuksen suunnittelijalta.

Tehtävässä onnistuakseen koordinaattori tarvitsee:

 • itsenäistä ja oma-aloitteista työotetta,
 • reipasta asennetta koulujen kontaktointiin,
 • kykyä innostaa ja motivoida oppilaita ja vapaaehtoisia kouluvierailijoita,
 • sujuvia suullisen ja kirjallisen ilmaisun taitoja sekä hyviä vuorovaikutustaitoja.
 • Lisäksi eduksi katsomme omakohtaisen kokemuksen vapaaehtoistyöstä sekä tuntemusta koulumaailmasta ja globaalikasvatuksesta.  

Valitun henkilön edellytetään osallistuvan 9.8. ja 20.–22.8. järjestettäviin perehdytyksiin, joiden aikana tutustutaan koordinaattorin työtehtäviin, lukuvuoden 2021–2022 Taksvärkki-kampanjaan sekä Taksvärkki ry:n globaalikasvatukseen ja kouluvierailutoimintaan. Valitun henkilön tulee sitoutua tehtävään koko lukuvuodeksi 2021–2022.

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia, vammaisia sekä eri kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Osa-aikainen tehtävä sopii erinomaisesti esimerkiksi opiskelijoille.  

Lähetä hakemuksesi ja CV viimeistään 19.5.2021 osoitteeseen aura.alarto@taksvarkki.fi.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.