Työpaikat

Ilmasto- ja ympäristöasiantuntija

Työsuhdetyyppi
Kokoaikainen
Viimeinen hakupäivä

Tule mukaan maailman suurimman ihmisoikeusjärjestön ilmastotyöhön! Ilmastokriisi on aikamme suurin ihmisoikeuskriisi, ja siksi Amnesty International Suomen osasto ry etsii vaikuttamistiimiinsä ilmasto- ja ympäristöasiantuntijaa vakituiseen työsuhteeseen 3.1.2022 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Asiantuntija vastaa

Amnestyn Suomen osaston ilmastoa, ympäristöä ja ihmisoikeuksia koskevan uuden työalan linjausten luomisesta sekä työn suunnittelusta ja toteutuksesta pääpainopisteenä aluksi työ oikeudenmukaisen ilmastosiirtymän edistämiseksi Suomessa. Toimenkuvaan kuuluu myös ilmastonmuutokseen ja yritysten ihmisoikeusvastuuseen liittyviä tehtäviä. Asiantuntija vastaa työn asiasisällöistä mukaan lukien tarvittavan tutkimuksen, selvitysten sekä budjetti- ja lainsäädäntöanalyysien tekeminen, yhteistyössä Amnestyn kansainvälisen sihteeristön kanssa. Hän tekee vaikuttamistyötä suhteessa viranomaisiin, mediaan ja yhteistyökumppaneihin, tukee tiimin muita asiantuntijoita ilmastoa koskevassa työssä ja toimii omia teemojaan koskevien kampanjoiden suunnittelussa ja toteutuksessa työparina viestintätiimin edustajan kanssa.

Odotamme sinulta:

 • soveltuvaa korkeakoulututkintoa esimerkiksi ympäristö- tai yhteiskuntatieteiden alalta
 • usean vuoden työkokemusta asiantuntijatehtävistä ja vaikuttamistyöstä.
 • osaamista ilmasto- ja ympäristökysymyksistä. Kansainvälisiin ihmisoikeusnormeihin, ilmasto-oikeudenmukaisuuteen ja yritysten ihmisoikeusvastuuseen liittyvä osaaminen katsotaan eduksi.
 • kykyä tehdä tarvittavia tutkimuksia, selvityksiä sekä budjetti- ja lainsäädäntöanalyysejä
 • vaikuttamis-, esiintymis- ja yhteistyötaitoja
 • erinomaista suullista ja kirjallista suomen ja englannin kielen taitoa

Arvostamme:

 • joustavaa ja kehittävää työotetta
 • kokemusta kansalaisjärjestötyöstä
 • ruotsin kielen taitoa

Tarjoamme:

 • haastavan, kiinnostavan ja monipuolisen tehtäväkokonaisuuden
 • mahdollisuuden vaikuttaa uuden työalan luomiseen Amnestyn Suomen osastossa
 • asiantuntevan ja motivoituneen tiimin, mukavan työyhteisön ja mahdollisuuden tehdä töitä joustavasti etänä ja toimistolla

Työaika tehtävässä on 36,25 h/viikko. Tehtävän hoitaminen sisältää tapauskohtaisesti sovittavaa työntekoa iltaisin ja viikonloppuisin sekä mahdollisesti matkustamista ympäristöystävällisellä tavalla.

Palkkaus määräytyy osaston palkkausjärjestelmän mukaan ja on työsuhteen alussa 3235–3559 euroa kuussa aiemmasta työkokemuksesta riippuen. Lähetäthän tiiviin hakemuksesi ja ansioluettelosi pdf-muodossa viimeistään sunnuntaina 24.10.2021 osoitteeseen rekrytointi@amnesty.fi. Viestin otsikkoon tunnus “ilmasto- ja ympäristöasiantuntija”. Haastattelut pyritään pitämään viikolla 44.

Ihmisoikeustyön johtaja Niina Laajapuro vastaa tiedusteluihin torstaina 14.10. klo 15–16 ja perjantaina 15.10. klo 10-11 numerossa 0445554911.

Amnesty painottaa toiminnassaan yhdenvertaisuutta. Toivomme hakemuksia eri-ikäisiltä, eri sukupuolia edustavilta sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvilta henkilöiltä. Toteutamme rekrytoinnissa positiivista erityiskohtelua silloin, kun hakijoina on yhtä päteviä tai vähäisessä määrin ansioiltaan toisistaan poikkeavia, joista toinen edustaa syrjinnän vaarassa olevaa ryhmää. Hakija voi kertoa omasta vähemmistötaustastaan halutessaan luottamuksellisesti.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.