Tapahtumat

Yhteisöenergia ja pienverkot – kokemuksia Malista ja Intiasta

Järjestäjä
Paikkakunta
Helsinki
Alkamisaika
Päättymisaika

Siemenpuu-säätiön järjestämä keskustelu Maailma kylässä -festivaaleilla 2019

Aika: Sunnuntai 26.5.2019 16:00–16:30
Paikka: Taiga-lava, Kansallisteatterin Lavaklubi

Aurinkosähköä ja pienen mittakaavan energiahankkeita pidetään ratkaisuina syrjäisten kylien sähköistämiseen etelässä. Marraskuussa 2018 Malissa perustettiin uusi ACPREP-verkosto (African Community Power and Rural Electrification Platform) Afrikan yhteisöenergian ja maaseudun sähköistämisen edistämiseksi. Intiassa on kehitetty uusia edullisia aurinkoenergiaratkaisuja köyhille yhteisöille.

Miten edistää kestäviä, demokraattisia ja saavutettavia energiaratkaisuja globaalissa etelässä? Siemenpuu-säätiön paneelikeskustelu tarkastelee aurinkoenergiasovellusten ja pienverkkojen mahdollisuuksia ja ongelmia maaseudun sähköistämisessä ja sitä, millaiset sähköistämishankkeet palvelevat parhaiten maaseudun yhteisöjä. 

Ratkaisuja etsivät pienverkkojen toimivuutta Intiassa tutkiva Aalto-yliopiston väitöskirjatutkija Sini Numminen sekä Access Energien johtaja ja ACPREP:n perustaja Ibrahim Togola Malista. Keskustelun moderaattorina toimii Siemenpuun toiminnanjohtaja Hanna Matinpuro. Keskustelun kieli on englanti.

Katso ohjelmakuvaus MK-festivaalin sivuilla.

Ilmoittaudu mukaan facebook-tapahtumassa!

Tervetuloa!

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.