Tapahtumat

Turvassa Suomessa! Lapsiperhe turvapaikanhakijana -projektin päätösseminaari

Paikkakunta
Helsinki
Alkamisaika
Päättymisaika

Ensi- ja turvakotien liiton seminaari Turvassa Suomessa! tarjoaa ratkaisuja turvapaikanhakijalasten ja -perheiden kohtaamiseen ja toiminnan järjestämiseen. Seminaarissa tarkastellaan turvapaikanhakijaperheiden arkea vastaanottokeskuksessa, vapaaehtoistoimintaa ja palveluja turvapaikanhakijaperheille. Seminaari on maksuton.

Seminaari on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan työntekijöille ja vapaaehtoisille kunnissa, järjestöissä, vastaanottokeskuksissa, kotouttamispalveluissa sekä ensi- ja turvakodeissa.

Seminaarin puhujina ovat kokemusasiantuntijavanhemmat, Metsälän vastaanottokeskuksen johtava sosiaalityöntekijä Tarja Jokinen, monikulttuurisuuden asiantuntija ja vapaaehtoisdoula Anita Novitsky sekä Lapsiperhe turvapaikanhakijana -projektin työntekijät Tiuku Pennola ja Farzaneh Hatami Landi. Avauspuheenvuorossa kansanedustaja Pekka Haavisto kertoo sotien ja konfliktien vaikutuksesta pakolaisuuteen.

Seminaarissa julkistetaan ja jaetaan osallistujille ’Turvapaikanhakijaperhe. Kohtaamisen ja tuen käsikirja’, jonka teemoja seminaarissa käsitellään. Seminaarissa saa ensi-iltansa ohjaaja Sherwan Hajin lyhytdokumentti Tarinat kasvojen takana.

Todelliset Supersankarit -valokuvanäyttely turvapaikanhakijalapsista on esillä seminaaripäivän ajan Pressa-yökerhon tiloissa.

Seminaarin ohjelma ja ilmoittautuminen (13.11. mennessä): https://ensijaturvakotienliitto.fi/tapahtumat/lapsiperhe-turvapaikanhakijana-projektin-loppuseminaari/

Lisätiedot seminaarista: projektipäällikkö Anna Mikkonen, anna.mikkonen(at)etkl.fi, puh. 050-410 7640.

Lapsiperhe turvapaikanhakijana -projektia rahoittaa STEA.

Seminaarin Facebook-tapahtumasivulta saa tietoa seminaarin ajankohtaisista asioista: https://www.facebook.com/events/119507418751511/

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.