Tapahtumat

Meppikahvit Sirpa Pietikäisen kanssa

Järjestäjä
Paikkakunta
Verkkotapahtuma
Alkamisaika
Päättymisaika

Miten taloudesta tehdään kestävää? Entä miten etenevät EU:n yritysvastuuta ja suuryritysten julkista maakohtaista veroraportointia käsittelevät lakiprosessit? Tervetuloa keskustelemaan näistä aiheista Sirpa Pietikäisen kanssa Fingon meppikahveille keskiviikkona 12.5. klo 9–10.30!

Jos koko maailma kuluttaisi kuten keskivertoeurooppalainen, tarvitsisimme kolme planeettaa. Suomalaiset kuluttavat keskimäärin vielä enemmän. Suomi saavutti ylikulutuspäivänsä tänä vuonna 10. huhtikuuta, jolloin laskennallinen ekologinen jalanjälkemme ylitti maapallon vuotuisen kantokyvyn.

Euroopan ja Suomen tulee siis toimia, jos haluamme hidastaa ilmaston lämpenemistä, estää luonnon monimuotoisuuden katoamisen ja ylipäänsä saavuttaa kestävän kehityksen tavoitteet. Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen mukaan keinoja löytyy, jos vain hyväksymme ja omaksumme muutoksen korviemme välissä.

Pohdintaa ja ratkaisuja vaativia kysymyksiä kuitenkin riittää. Miten taloudesta tehdään kestävää, kun tuloerojen polarisoituminen jatkuu edelleen? Miten talouden mittareita tulee käyttää? Millaista tulevaisuutta erityisesti julkisilla hankinnoilla tehdään ja tulisi tehdä ympäristön ja muiden inhimillisen kehityksen mittareiden näkökulmasta? Mitä yksityisen ja julkisen rahan kestävyys tarkoittaa erityisesti EU-budjeteissa?

Kestävässä taloudessa on tärkeää myös yritysten vastuullinen toiminta ja toiminnan läpinäkyvyys. Euroopan komissio valmistelee parhaillaan ehdotusta yritysvastuuta koskevasta laista. Samaan aikaan suuryritysten julkisesta maakohtaisesta raportoinnista (public country-by-country-reporting, pCBCR) käydään kolmikantaneuvotteluja, joissa Euroopan parlamentti puolustaa järjestöille tärkeitä kantoja.

Tervetuloa keskustelemaan näistä aiheista europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen kanssa. Pietikäinen toimii Euroopan parlamentissa muun muassa talous- ja raha-asioiden sekä naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon valiokunnissa, minkä lisäksi hän on varajäsenenä ympäristövaliokunnassa.

Virtuaaliset meppikahvit järjestetään Zoom-alustalla 12. toukokuuta klo 9–10.30.

Ota siis aamukahvisi tai -teesi mukaan ja tule keskustelemaan EU:n ajankohtaisista asioista europarlamentaarikon ja järjestökollegoidesi kanssa!

Ilmoittautuminen tämän linkin kautta 11.5. mennessä. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille ennen tapahtumaa.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.