Tapahtumat

Keskustelua Syyrian tilanteesta ja tulevaisuudesta

Järjestäjä
Paikkakunta
Helsinki
Alkamisaika
Päättymisaika

Aika: perjantai 16.3. klo 18–20

Paikka: Dialogi-kokoustila (Kepa), Elimäenkatu 27 A, 6. krs (alaovella summeri)

Kielet: arabia ja suomi (tulkkaus)

Järjestäjinä: Suomi-Syyria Ystävyysseura ry ja Kepa ry

Tilaisuus on vapaamuotoinen keskustelu, jossa on useita lyhyitä alustuksia eri näkökulmista. Niissä käsitellään muun muassa seuraavia kysymyksiä: Millainen on syyrialaisten unelma uudenlaisesta Syyriasta? Millaisia ajatuksia suomalainen yhteiskunta on herättänyt Syyrian diasporassa? Miten Syyrian diaspora voi Suomessa toimia? Mitä näkemyksiä Syyriassa asuneilla suomalaisia asiantuntijoilla on Syyrian tulevaisuudesta? Mitä iranilaiset ystävät ajattelevat Syyrian tapahtumista?

Seitsemän vuotta on kulunut siitä, kun Syyrian kansa alkoi vaatia oikeutta ja demokratiaa tuhansilla rauhanomaisilla mielenosoituksilla. Niissä laulettiin ja piirrettiin, ja haluttiin saada parempi tulevaisuus tuleville sukupolville. Niillä haluttiin synnyttää Syyria, jossa asutaan tasavertaisina kansalaisina, jossa jokaisella on oikeudet ja velvollisuudet ja jossa valtio suhtautuu kaikkiin kansalaisiin yhdenvertaisesti, heidän etnisestä, uskonnollisesta tai muusta taustasta välittämättä.

Syyrialaisten unelmaa on kaikki nämä vuodet murskattu, Syyrian tilannetta on tulkittu väärin ja ulkopuoliset ovat siihen puuttuneet. Syyrian hallinto on hyökännyt aseellisesti omia kansalaisiaan vastaan ja pidättänyt aktivisteja, syyrialaisten kansannousu on maailmalla ymmärretty sisällissodaksi, on synnytetty jihadistijärjestö ISIS ja monet maat ovat tehneet sotilaallisia interventioita Syyriaan.

Syyrialaiset ovat joutuneet pakenemaan. Syyrian sota on parhaillaan merkittävin pakolaisuuden syy maailmassa. Noin puolet syyrialaisista elää pakolaisina, vajaa seitsemän miljoonaa maan sisällä ja lähes viisi miljoonaa etenkin naapurimaissa, mutta myös lukuisissa muissa maissa. Suomessa asuvalle syyrialaiselle diasporalle on kiinnostavaa ymmärtää, miten Suomi selviytyi sotien jälkeen, miten luottamusta on konfliktien jälkeen rakennettu.

Tervetuloa!

Lisätietoa keskustelusta:

  • Mania Alkhatib, mania_alkhatib(at)yahoo.com, puh. 044  982 2360
  • Outi Hakkarainen, outi.hakkarainen(at)kepa.fi, puh. 050  317 6728

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.