Suomen Lähi-idän instituutti

Suomen Lähi-idän instituutti on tiedeinstituutti, joka harjoittaa Lähi-idän kielten, kulttuurien ja yhteiskuntien tutkimusta sekä järjestää alan opetusta. Instituutin tavoitteena on tukea suomalaisten yliopistojen Lähi-idän tutkimusta ja -opetusta. Instituutti edistää yhteistyötä Suomen ja Lähi-idän maiden korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten sekä kulttuuritoimijoiden välillä. Lähi-idän instituutti ei ole maailma.netiä julkaisevan Suomen OneWorld-portaaliyhdistyksen jäsen.

 

 

Näkökulma: Calais'n kodittomat

Median valinnat siirtolaisuus- ja pakolaisuustilanteen uutisoinnissa vaikuttavat paljon sekä yhteiskunnalliseen ilmapiiriin että poliittisiin valintoihin, kirjoittaa Johanna Sumuvuori.

Tunisia – Arabimaailman toivo?

Vaikka Tunisian kansalaisyhteiskunta on puhjennut kukkaan ja maa täyttää jo joitakin demokratian piirteitä, itsekehuun ei kuitenkaan ole vielä varaa tuudittautua, kirjoittaa Johannes Jauhiainen.

Libanon liipaisimella

Tappamalla ei kukisteta autoritaarisuutta sen enempää kuin uskonnollista radikalismia, kirjoittaa Ari Kerkkänen.

Näkökulma: Lähi-itä murroksessa

Käynnissä oleva Lähi-idän murros noussee tärkeimmäksi muutoksen ajanjaksoksi osmani-imperiumin kaatumisen jälkeen, kirjoittaa Ari Kerkkänen.

Irakin kevät antaa odottaa

Irak on miehityksen ja sisällissodan jäljiltä poliittisesti hajanainen ja kansalaisyhteiskunta on heikko, kirjoittaa Sanna Negus.
Tilaa aihepiirin Suomen Lähi-idän instituutti RSS-syöte