Puolet pakolaislapsista jää vaille koulutusta ja altistuu väkivallalle ja hyväksikäytölle | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Puolet pakolaislapsista jää vaille koulutusta ja altistuu väkivallalle ja hyväksikäytölle

Yli 3,5 miljoonalla pakolaislapsella ei ole mahdollisuutta koulunkäyntiin.

Yli 3,5 miljoonalla pakolaislapsella ei ole mahdollisuutta koulunkäyntiin. Nämä lapset ovat suuressa vaarassa joutua eri tavoin hyväksikäytetyiksi. Tytöt joutuvat usein liian nuorina avioliittoon.

Turkin Istabulissa 23.–24. toukokuuta järjestettävän, maailman ensimmäisen humanitaarisen huippukokouksen alla Pelastakaa Lapset vetoaa YK:n jäsenvaltioihin ja rahoittajiin. Pakolaisia vastaanottavien maiden hallituksille tulee antaa enemmän taloudellista, oikeudellista ja poliittista tukea, jotta nämä pystyvät järjestämään koulutusta kaikille maahan tulleille pakolaislapsille.

Pakolaisia vastaanottavien maiden on sitouduttava poistamaan kaikki lasten koulutuksen tiellä olevat lainsäädännölliset ja taloudelliset esteet. Pelastakaa Lapset esittää takuuta pakolaislapsille, ettei yksikään lapsi joudu olemaan koulutuksen ulkopuolella yli kuukautta.

Koulutuksen lisäksi kaikille lapsille, jotka oleskelevat maassa pakolaisina, maan sisäisinä pakolaisina ja turvapaikanhakijoina, on järjestettävä riittävää suojelua. Näitä haavoittuvassa asemassa olevia lapsia on suojeltava kaikelta ruumiilliselta ja seksuaaliselta hyväksikäytöltä, kaltoinkohtelulta, lapsikaupalta ja taloudelliselta hyväksikäytöltä. Pelastakaa Lapset vaatiikin rajat ylittävän lastensuojelun vahvistamista lähtö- ja kohdemaissa sekä läpikulkumaissa.

Liitteenä Pelastakaa Lasten julkaisu: 'A New Deal for Every Forcibly Displaced Child'

Auta pakolaiskriisistä kärsiviä lapsia

Soita lahjoituspuhelimeen 0600 03365 (20,11 € + pvm)

Tekstaa LAPSELLE numeroon 16499 (viestin hinta 10 €)

Tee lahjoitus keräystilille: FI64 1017 3000 2107 27 (viestiksi Lapset paossa)

https://www.pelastakaalapset.fi/ajankohtaista/pakolaiskriisi/

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia