Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lasten kannanotto: Turvattomiin maihin ei saa palauttaa lapsia tai lapsiperheitä, ellei lapsen etua ole huolellisesti arvioitu

Pelastakaa Lapset huomauttaa, että Suomi on sitoutunut takaamaan YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen toteutumisen jokaisen lapsen kohdalla. Sopimus koskee yhtä lailla yksin maahan tullutta turvapaikanhakijalasta, vanhemmistaan eroon joutunutta lasta, sekä lasta, joka on saapunut Suomeen huoltajansa tai muun perheenjäsenensä kanssa.

Vuosi EU-Turkki-sopimuksesta: lasten itsetuhoisuus ja masentuneisuus kasvussa

Pakolaislasten itsetuhoisuus ja masennus ovat kasvaneet hälyttävästi Kreikan saarilla, jossa pakolaiset ovat edelleen jumissa vuosi sitten solmitun Euroopan unionin ja Turkin sopimuksen seurauksena, kertoo Pelastakaa Lasten uusi raportti.

Irakin lasten ratkaiseva hetki

Pelastakaa Lapset varoittaa, että lapsille on tarjottava turvallinen ulospääsy Mosulista, jotta he eivät jää ristituleen.

Aleppon lapset eivät ole turvassa bunkkeripommeilta: myös maanalaiset koulut on suljettava

Aleppon lapset ovat suuressa vaarassa bunkkeri- eli maanjäristyspommien takia: he eivät voi enää käydä edes maan alle muuttaneissa kouluissa.

Ankara kuivuus uhkaa 26,5 miljoonaa lasta itäisessä ja eteläisessä Afrikassa

Aliravitsemus, puhtaan veden puute ja taudit uhkaavat nyt 26,5 miljoonan lapsen henkeä kymmenessä itäisen ja eteläisen Afrikan maassa.

Irakin kriisi kasvaa tänä kesänä humanitaariseksi katastrofiksi

Arvioiden mukaan sadat tuhannet ihmiset pakenevat piiritetyistä kaupungeista sitä mukaa kun uusia pakoteitä avautuu.

Pelastakaa Lapset: Lasten katoamisia estetään huolehtimalla lapsiystävällisestä vastaanotosta

Pelastakaa Lapset muistuttaa, että katoamisilta voidaan välttyä, jos lasten vastaanotto järjestetään lapsiystävällisesti ja viranomaiset tekevät lasten asioissa saumatonta yhteistyötä niin, että lapset kokevat olevansa turvassa.

Juhani Tammisen MM-pikkutakit huutokaupataan lasten hyväksi

Tuotto menee Pelastakaa Lasten Eväitä Elämälle -ohjelmaan, jolla tuetaan Suomessa asuvien syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten harrastamista ja koulunkäyntiä.

Pelastakaa Lapset etsii sijaisperheitä yksin maahan tulleille pakolaislapsille

Lapsella on oikeus perheeseen. Koska perheenyhdistäminen Suomessa on vaikeaa, on vaara, että yksin maahan tulleet lapset ja nuoret jäävät ilman perheen suojaa.

Kuusi miljoonaa lasta tarvitsee ruoka-apua Etiopiassa

Maa kärsii pahimmasta kuivuudesta 50 vuoteen. Pelastakaa Lapset vaatii kansainväliseltä yhteisöltä toimia.

Järjestöt ihmettelevät: Miksi hallitus on hiljaa kotouttamisesta?

Kehysriihessä lisäresurssit kohdistettiin maahanmuuttotoimenpiteisiin ja sisäiseen turvallisuuteen, siis sisäministeriölle ja supolle. Lisäresurssit tulevat tarpeeseen.

Säilöönotettujen lasten olot heikkenevät nopeasti Morian leirillä Lesboksella

Pelastakaa Lapset vaatii EU:ta keskeyttämään tänään aloitetut siirtolaisten palautukset Turkkiin. Ihmiset ovat epätoivoisia, ja etenkin lasten tilanne on vaikea.

Syyria on vaarassa menettää kokonaisen sukupolven

Päivittäin yli 3 000 lasta on joutunut pakenemaan kodeistaan pian viisi vuotta kestäneen konfliktin aikana, kertoo Pelastakaa Lapset.

Euroopan johtajien huomioitava lasten etu pakolais- ja siirtolaiskriisissä

EU:n viimeaikaisilla ehdotuksilla voi olla haitallisia vaikutuksia Euroopasta turvaa etsiviin ihmisiin, etenkin lapsiin, sanoo Pelastakaa Lapset.

Pelastakaa Lapset: Euroopan pakolaiskriisin ratkaisemisessa lapsen etu ensisjaiseksi

Suomen ja muiden EU-maiden on päästävä tänään yhteisymmärrykseen siitä, miten Euroopan kärjistyvä pakolaiskriisi ratkaistaan.

Pelastakaa Lapset: Yhtäkään lasta ei jätetä

Pelastakaa Lapset on avannut Yhtäkään lasta ei jätetä -keräyksen, johon kaikki suomalaiset kutsutaan mukaan osallistumaan.

Kreikkaan saapuvat pakolaislapset vaarassa joutua hyväksikäytön uhreiksi

Pelastakaa Lasten tuoreen arvion mukaan Kreikkaan saapuvien pakolaislasten riski sairastua ja joutua hyväksikäytön uhriksi on suuri. Kreikka ei kykene vastaanottamaan Välimereltä saapuvaa siirtolaistulvaa.

Kehitysyhteistyön leikkaukset kohdistuvat köyhimpiin lapsiin

Pelastakaa Lapset joutuu valitsemaan, ketkä tukea saaneista lapsista jätetään ensi vuonna tuen ulkopuolelle.
Tilaa aihepiirin Pelastakaa Lapset ry RSS-syöte