Ebola tappanut jo lähes 400 Guineassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ebola tappanut jo lähes 400 Guineassa

Guineassa, Sierra Leonessa ja Liberiassa leviää Ebola-virus. WHO on lähettänyt alueelle asiantuntijota taistelemaan tautia vastaan.

Kansainväliset terveysjärjestöt eivät ole saaneet taltutettua maaliskuun lopulla Länsi-Afrikassa todettua Ebola-epidemiaa. Guineassa tähän mennessä kuollut jo lähes 400 henkeä ja lähes yhtä monta on sairaalahoidossa.

Uusia tartuntoja on myös todettu edelleen naapurimaissa Sierran Leonessa ja Liberiassa, joissa molemmissa useita kymmeniä ihmisiä on kuollut ja kymmeniä on otettu sairaalahoitoon.

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan epidemia on poikkeuksellisen vaikea, sillä tartuntoja on todettu laajalla alueella ja yhteisöissä, joiden kesken on paljon liikkuvuutta.

Torstaina Maailman terveysjärjestö WHO ilmoitti lähettäneensä alueelle lisää asiantuntijoita, kuten epidemiologeja, auttamaan paikallisia terveysviranomaisia pysäyttämään taudin eteneminen. WHO on kannustanut alueen maita myös tekemään valtioiden rajat ylittävää yhteistyötä Ebolan-vastaisessa taistelussa.

Myös Suomen Punainen Risti on ilmoittanut lähettävänsä alueelle neljännen avustustyöntekijän.

WHO ei toistaiseksi kuitenkaan ole suositellyt alueelle matkustuskieltoa tai kaupankäynnin rajoitteita.

Ebola on helposti tarttuva verenvuotokuumevirus, joka surmaa pahimmillaan jopa 90 prosenttia potilaista.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia