Kiinalaisen työleirin vangit pakotettiin nettipeleihin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kiinalaisen työleirin vangit pakotettiin nettipeleihin

Kiinalaiset vangit joutuvat raskaan fyysisen työn lisäksi myös taistelemaan virtuaalivihollisia vastaan, kertoo työleiriltä vapautunut vanki.

Kiinalaisen työleirin vanginvartijat ovat pakottaneet vangit raskaan fyysisen työn lisäksi myös pelaamaan netissä ansaitakseen itse voittoja, raportoi brittilehti The Guardian.

Lehden haastatteleman entisen vangin mukaan koilliskiinalaisella Jixin  leireillä tehtiin päivisin raskasta fyysistä työtä. Öisin heidät pakotettiin pelaamaan nettipelejä vartijoiden puolesta. Liun mukaan noin 300 vankia pakotettiin pelaamaan.

Nettipelien maailmassa ilmiötä kutsutaan kullanviljelyksi. Kultafarmarit pelaavat nettipeleissä itselleen virtuaalivaluuttaa ja myyvät sitä oikeasta rahasta muille pelaajille. Liun mukaan vanginvartijat saattoivat ansaita vankien pelaamilla virtuaalivaluutoilla satoja puntia päivässä.

Jos pelaamisessa jäi jälkeen, rangaistukseksi saattoi joutua seisomaan kädet ylhäällä tai tuli pahoinpidellyksi muoviputkella.

"Pelasimme, kunnes tuskin näimme mitään", hän kertoo. 

Guardianin mukaan on arvioitu, että 80 prosenttia maailman kultafarmareista on Kiinassa ja että maassa on noin 100 000 kokopäivätoimista kultafarmaria. Kaupankäynnillä tienaa usein paremmin kuin tavallisella työllä. Periaatteessa virtuaalivaluutan kauppaaminen on kiellettyä ilman lisenssiä, mutta sääntely on vaikeaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia