Media kestävän kehityksen, sananvapauden ja demokratian edistäjänä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Media kestävän kehityksen, sananvapauden ja demokratian edistäjänä

Maailma.net toteuttaa vuosina 2021–2022 yhteistyössä Viestintä ja kehitys -säätiön (Vikes) kanssa kestävään kehitykseen, sananvapauteen ja demokratiaan pureutuvan viestintä- ja globaalikasvatushankkeen. Hanke toteutetaan ulkoministeriön viestintä- ja globaalikasvatustuella.

Hankkeessa järjestetään Turun ammattikorkeakoulun sekä Metropolia-ammattikorkeakoulun media-alan opiskelijoille Media kestävän kehityksen, sananvapauden ja demokratian edistäjänä -opintokokonaisuus.

Opintokokonaisuus sisältää kestävää kehitystä, sananvapautta ja demokratiaa käsittelevän luento- ja työpajasarjan. Luennoilla käsitellään muun muassa sananvapautta ja demokratiaa kestävän kehityksen kysymyksinä, sananvapaus- ja demokratiatilannetta niin Suomessa kuin maailmallakin sekä toimittajan roolia kestävän kehityksen edistämisessä. Ensimmäiset luennot pidetään syksyllä 2021.

Luennot jatkuvat työpajoilla, joissa perehdytään käytännön jutuntekoon ja tuotetaan Maailma.netin kestävää kehitystä, sananvapautta ja demokratiaa käsittelevä juttukokonaisuus. Opetuksessa hyödynnetään Vikesin ja Maailma.netin aiemmassa yhteishankkeessa tuottamaa Tulevaisuuden toimittajat – journalismia kestävästä kehityksestä -verkkokurssia.

Hankkeen loppuvaiheessa järjestämme myös aihepiiriä käsittelevän, kaikille avoimen seminaarin.

Hanke jatkaa Maailma.netin ja Vikesin aiemman, Tulevaisuuden toimittajat -hankkeen työtä. Hanke toteutettiin vuosina 2019–2020.

Lisätietoa:

Teija Laakso
046 850 6575
teija.laakso(at)maailma.net

Tiedote hankkeesta täällä.

Lisätietoa täällä.

Hankkeessa syntyneitä juttuja täällä.

Ulkoministeriön tuettu Suomen kehitysyhteistyövaroin -logo.