Kampanjat

Turvapaikanhakijat jakoivat ruusuja naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi

Tempauksella otettiin kantaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja ahdistelua vastaan.
Turvapaikanhakijat pääkaupunkiseudun vastaanottokeskuksista jakoivat ystävänpäivänä Reilun kaupan ruusuja Kampin kauppakeskuksessa. Tempauksella otettiin kantaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja ahdistelua vastaan.

"Olemme totaalisesti naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Tämä on iso ongelma, mutta haluamme avata suumme sen lopettamiseksi. Kenenkään ei tarvitse sietää väkivaltaa", sanoivat irakilaiset turvapaikanhakijat Jaafar, 36 ja Sarmad, 28.

Ystävänpäivän tapahtuma oli osa YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin HeForShe-kampanjaa, joka rohkaisee miehiä toimimaan tasa-arvon puolesta.

"Miesten on avattava suunsa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Naiset eivät tarvitse suomalaisten miesten "suojelua" ulkomaalaisia miehiä vastaan, vaan kaikkien sitoutumista ahdistelun ja väkivallan lopettamiseen", sanoo Suomen UN Womenin toiminnanjohtaja Elina Multanen.

Suomen UN Women haastaa kansainvälisen naistenpäivän lähestyessä miehiä irtisanoutumaan naisten suojelemisen nimissä harjoitettavalta rasismilta ja naisiin kohdistuvasta uhkailusta mm. sosiaalisessa mediassa. Järjestö on avannut nimien keräämiseksi vetoomuksen osoitteessa www.heforshe.fi.

"Naisiin kohdistuva seksuaalinen ja fyysinen väkivalta on yksi akuuteimmista ihmisoikeuskysymyksistä. Naisten oikeuksia ei saa käyttää keppihevosena rasismille ja vihapuheelle", sanoo Elina Multanen.

Kampanjat Suomen UN Women

Lue myös

Lapsiin kohdistuvan väkivallan vastainen työ vakavasti alirahoitettu

Uusi raportti osoittaa, että vain pieni murto-osa virallisesta kehitysavusta ohjataan lapsiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen.

Nuoret eivät enää epäile kykyjään

Sambialaiset nuoret oppivat vaikuttamiskeinoja ja esiintymistaitoja Taksvärkki ry:n hankkeessa, jossa syrjäytymisvaarassa olevista nuorista kasvaa roolimalleja.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.