Suomen UN Women

Women of the World -festivaali viikonloppuna Tampereella

Maailmanlaajuinen WOW – Women of the World -ilmiö rantautuu ensimmäistä kertaa Pohjoismaihin, kun Tampere-talossa juhlitaan WOW Finland -festivaalia naistenpäivän jälkeisenä viikonloppuna 11.–12.3.2017.

Hallituksen turvattava YK-järjestöjen resurssit

Ennaltaehkäisy on parasta turvallisuuspolitiikkaa ja vähentää myös maailman kriisien ja heilahtelujen vaikutuksia Suomeen, muistuttavat suomalaiset YK-järjestöt.

Nigerian siepatut tytöt eivät saa unohtua

Tiistaina 14.4. tuli kuluneeksi vuosi siitä, kun terroristiryhmä Boko Haram sieppasi 276 koulutyttöä Nigerian Chibokissa. Enemmistö tytöistä on yhä sieppaajiensa vankeina tuntemattomassa paikassa.

Joka kolmas nainen joutuu väkivallan uhriksi

Koska kaikille maailman naisille naistenpäivän merkitys ei toteudu, Suomen UN Women haastaa ruusujen ostamisen sijaan lahjoittamaan ruusurahat naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan.

Väkivallan kallis hinta

Vuosituhattavoitteista jäi puuttumaan yksi tärkeä tavoite: naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan lopettaminen.

Ulosteiden kerääjät vaativat ihmisarvoa Intiassa

Kastijakoon perustuva työ on nöyryyttävää ja vaarallista, ja siitä seuraa usein syrjintää.

HeForShe -kampanja rikkoo ennätyksiä

Näyttelijä Emma Watson aloitti ennen näkemättömän laajan keskustelun tasa-arvosta pitäessään puheen YK:n päämajassa  syyskuussa.

Miesaktivistit heräsivät toimimaan naisten oikeuksien puolesta Ruandassa

Naisten asema on viime vuosina edennyt Ruandassa, mutta naisiin kohdistuva seksuaalinen ja fyysinen väkivalta on edelleen yksi suurimmista esteistä sukupuolten tasa-arvon saavuttamisen tiellä.

Näkökulma: Rasismi ja naisviha kumpuavat samasta ajatusmaailmasta

Naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseksi on välttämätöntä muuttaa perinteisiä sukupuolirooleja ja niihin liittyviä ennakkoluuloja, kirjoittaa Suomen UN Women.
Tilaa aihepiirin Suomen UN Women RSS-syöte