Reilua kauppaa julkisiin hankintoihin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Reilua kauppaa julkisiin hankintoihin

Hollannissa kahvijätti Sara Leen omistama kahvipaahtimo Douwe Egberts hävisi sekä Groningen provinssissa että Amsterdamissa kilpailutuksen, koska sen kahvi ei täyttänyt Reilun kaupan kriteereitä. N

Hollannissa kahvijätti Sara Leen omistama kahvipaahtimo Douwe Egberts hävisi sekä Groningen provinssissa että Amsterdamissa kilpailutuksen, koska sen kahvi ei täyttänyt Reilun kaupan kriteereitä. Nyt yhtiö on ilmoittanut tuovansa markkinoille Reilun kaupan tuotteita.

Aikaisemmin Douwe Egberts suosi vain UTZ-sertifioitua kahvia. Toisin kuin Reilu kauppa UTZ-sertifikaatti ei kuitenkaan takaa viljelijöille takuuhintaa eikä sosiaalisiin projekteihin tarkoitettua lisää.

Reilun kaupan edistämisyhdistyksen järjestö- ja kuntayhteyksien päällikön Sonja Vartialan mukaan Douwe Egbertsin tapaus osoittaa, kuinka julkisilla hankinnoilla voidaan ohjeta markkinoita eettisemmiksi. Myös Euroopan unionin komissio suosittelee reilua kaupankäyntiä. Komission julkaiseman Buying Social-oppaan mukaan kilpailutuksissa saa vaatia Reilun kaupan järjestelmässä olevaa takuuhintaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia