Haussa paras ravinteiden kierrättäjä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Haussa paras ravinteiden kierrättäjä

WWF Suomi ja MTK käynnistävät kilpailun Itämeren ympäristöystävällisimmän maataloustuottajan löytymiseksi Suomesta.

WWF:n ja MTK:n (Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK r.y.) kilpailun tarkoituksena on välittää tietoa parhaista käytännöistä Itämeri-ystävällisessä viljelyssä ja antaa tunnustusta viljelijöille, jotka ovat edelläkävijöitä innovatiivisten, varsinkin vesistöjä rehevöittäviä ravinnevalumia pienentävien menetelmien käytössä.

Kilpailu on osa laajempaa WWF:n ja Itämeren alueen viljelijöiden ympäristöfoorumin kilpailua, joka järjestetään nyt kolmannen kerran.

Kilpailussa valitaan koko Itämeren alueen voittaja yhdeksän kansallisen ehdokkaan joukosta, jotka edustavat kutakin Itämeren alueen maata. Koko Itämeren alueen kilpailun voittaja saa kilpailua rahoittavan Swedbankin 10 000 euron palkinnon. Myös kansalliset voittajat palkitaan.

“Valitsimme Suomen kansallisen kilpailun aiheeksi ravinteiden kierrätyksen, koska tehokas ravinteiden kierrätys maataloudessa toisi meidät lähemmäksi puhdasta Itämerta. Tarkoitus on tuoda esiin hyviä ja mahdollisesti jopa poikkeuksellisia tapoja käyttää kierrätysravinteita maataloudessa”, WWF Suomen suojeluasiantuntija Elina Erkkilä sanoo.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia