Haiti viisi kuukautta järistyksen jälkeen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Haiti viisi kuukautta järistyksen jälkeen

Reilut viisi kuukautta Haitiin iskeneen maanjäristyksen jälkeen monet ihmiset elävät samanlaisissa olosuhteissa kuin kuukausi järistyksen jälkeen. Työpaikoista on pulaa, ja sadat tuhannet ihmiset ovat lähteneet maaseudulle etsimään parempaa elämää.

Reilut viisi kuukautta maanjäristyksen jälkeen Haitin tilanne on edelleen huolestuttava, kertoo Kirkon Ulkomaanapu.

Monet ihmiset elävät edelleen samanlaisissa olosuhteissa kuin kuukausi järistyksen jälkeen. Avustustyön edistymistä haittaa muun muassa YK:n ja Haitin hallinnon hidas uudelleenorganisoituminen.

Työpaikoista on pulaa. Punaisen Ristin haastattelema haitilainen perheenisä ja entinen opettaja Manes Barthelemy lähtee joka päivä työnhakumatkalle, mutta tulosta ei ole syntynyt.

- Minulta ovat ilmansuunnat jotenkin kateissa. En tunne täällä ketään, enkä tiedä kenen puoleen kääntyä, hän toteaa.

Moni on lähtenyt maaseudulle paremman elämän perään. Port-au-Princestä on muuttanut 600 000 ihmistä maaseudulle. Sielläkään ei kuitenkaan ole riittävästi töitä, kouluja tai terveyspalveluita. Kepan toimittajan Eeva Erosen haastattelema Moselette Jean Francois menetti koko omaisuutensa ja muutti miehensä luo neljän tunnin matkan päähän Port-au-Princestä. Perheellä on jo pulaa ruuasta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia