Yli puolet Nigeriasta tulvii – Lähes 290 000 joutunut jättämään kotinsa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Yli puolet Nigeriasta tulvii – Lähes 290 000 joutunut jättämään kotinsa

Nigeria on kärsinyt tänä syksynä poikkeuksellisen vaikeista tulvista. Muun muassa huono kaupunkisuunnittelu pahentaa tuhoja.

Nigeria kärsii vaikeista tulvista, jotka vaikuttavat lähes kaikkiin maan osavaltioihin. Maan hallitus on julistanut neljään osavaltioon hätätilan.

Rankkasateet alkoivat Nigeriassa heinäkuussa, ja ne ovat jatkuneet syyskuulle. Sateiden seurauksena Nigerian kaksi suurinta jokea, Niger ja Benue, tulvivat yli äyräidensä.

Maan katastrofiviranomaisten mukaan tulvat ovat vaikuttaneet yli 820 000 ihmisen elämään ja vieneet 199 ihmisen hengen. Yli tuhat on loukkaantunut ja vajaat 290 000 ihmistä on maan sisäisenä pakolaisena tai elää tuttaviensa luona.

Lisäksi yli 150 000 hehtaaria maatalousmaata on tuhoutunut tai vahingoittunut.

Punaisen Ristin mukaan neljännesmiljoona kotia on tulvien seurauksena vaarassa. Järjestö on huolissaan etenkin ripulitapausten lisääntymisestä neljässä pahimmin kärsivässä osavaltiossa. Kansainvälinen Punainen Risti on lanseerannut 4,7 miljoonan euron hätäapuvetoomuksen Nigeriaan paikallisen Punaisen Ristin puolesta.

Rankkasateet ovat Nigeriassa yleisiä, mutta tulvat ovat viime vuosina pahentuneet ja tämänvuotisen tuhot ovat olleet poikkeuksellisen suuria. Syynä ovat sateiden lisääntymisen lisäksi esimerkiksi padot, puutteelliset viemärijärjestelmät ja huono kaupunkisuunnittelu, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia