Yhdysvaltalaisoikeus: Twiittaukset eivät ole yksityisiä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Yhdysvaltalaisoikeus: Twiittaukset eivät ole yksityisiä

Amerikan kansalaisvapauksien järjestö kritisoi päätöstä, jonka mukaan twiittailu on "kuin ikkunasta huutelua".

Manhattanin rikosoikeus on määrännyt yhteisöpalvelu Twitterin luovuttamaan syyttäjälle pääsyn Occupy Wall Street -mielenosoituksiin viime vuonna osallistuneen Malcolm Harrisin Twitter-tiliin.

Luovutettavaksi määrättyyn sisältöön kuuluvat kolmen kuukauden twiittaukset, jotka eivät enää ole näkyvissä, ja lisäksi käyttäjätiedot ja IP-osoitteet.

Tapauksesta on kehittynyt kiista yksityisyyden suojasta ja sananvapaudesta. Twitterin mukaan käyttäjä omistaa oman tilinsä, jolloin tiedot kuuluvat yksityisyyden suojan piiriin.

Tuomari Matthew Sciarrinon mukaan taas twiittauksista taas on tullut Twitterin omaisuutta.

"Twiittauksen päivittäminen on kuin huutaisi ikkunasta. Silloin ei ole perusteltua odottaa yksityisyyttä", hän sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan The Raw Story -verkkolehdessä.

Amerikan kansalaisvapauksien järjestö ACLU on pettynyt tuomioon. Sen mukaan kyse on perustuslailla suojatuista ja sensitiivisistä tiedoista. Useissa oikeusistuimissa on järjestön mukaan jo ollut ennakkotapauksia, jotka suosivat aktivistien oikeuksia.

Harris oli yksi sadoista mielenosoittajista, jotka pidätettiin Occupy Wall Street -mielenosoitusten yhteydessä New Yorkissa viime lokakuussa. Syyttäjä etsii Twitterin kautta näyttöä siitä, että Harris tiesi poliisin määräyksistä, joiden laiminlyömisestä häntä syytetään. Poliisi oli käskenyt mielenosoittajia pysyttelemään jalkakäytävällä, mutta mielenosoittajat olivat levittäytyneet autotielle ja tukkineet sen tunneiksi.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia