Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa ilmastoskeptisin media | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa ilmastoskeptisin media

Teollisuusmaiden printtimediat antavat eniten palstatilaa ilmastoskeptikoille, osoittaa tutkimus.

Ilmastonmuutosskeptikot saavat eniten tilaa Yhdysvaltain ja Ison-Britannian sanomalehdissä, käy ilmi Environmental Research Letters -lehdessä julkaistusta tutkimuksesta.

Tutkimuksessa oli mukana uutis- ja mielipideartikkeleita Yhdysvalloista, Isosta-Britanniasta, Ranskasta, Kiinasta, Brasiliasta sekä Intiasta. Aineiston yhdysvaltalaisartikkeleista 34 prosenttia oli ilmastoskeptisiä, Isossa-Britanniassa osuus oli 19 prosenttia.

Tutkijat erottivat kolme ilmastoskeptikkotyyppiä: ne, jotka kiistävät, että ilmasto lämpenee, ne, jotka kyseenalaistavat ihmisen vaikutukset päästöihin sekä ne, jotka eivät usko ilmastonmuutoksen kielteisiin vaikutuksiin. Yleisimpiä olivat ykkös- ja kakkostyypin skeptikot.

Tutkimuksen mukaan lehtien poliittisilla kannoilla oli jonkin verran vaikutusta siihen, miten ilmastoskeptisiä tekstejä julkaistiin. Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa ja Ranskassa oikeistolaisiksi luokitellut lehdet julkaisivat muita useammin ilmastoskeptisiä tekstejä ilman, että näkemyksiä kyseenalaistettiin. Vasemmistolaisina pidetyt lehdet taas julkaisivat useammin myös toisen mielipiteen.

Tutkimusta varten analysoitiin 12 lehdestä yhteensä 2 064 artikkelia, jotka oli julkaistu vuonna 2007 sekä vuosina 2009–2010.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia